Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 03-05-2016, 16:14

Er min hvalp i køns modning eller er det fejlslagen opdragelse ?

Fik den dejligste rundkørsel, han var 12 uger en blanding af puddel samt king charles, født 13. november altså ca. 25 uger nu.Han blev, da han var 4 md. og 2 dage :) krop umulig startede med at bide, snappe og mistede tænder, gik ud fra det var det der generede ham. Men han er nu forbi tandskiftet og bliver ved med at bide/ snappe, dette kommer gerne når han kører op i højt gear, han hopper simpelt op i sofaen og snapper os, eller snapper arme mm. hvis vi sidder ved spisebordet, dette sker også hvis vi giver ham opmærksomhed :( På mig virker det som om han ikke helt ved det gør vildt ondt, han har også rigtig svært ved at styre tandsættet, når han kommer for at nysse, vi har været til hvalpe træf, dette gik super godt, men vi er så de eneste der har en hund, der siger konstante snappe lyde, medes legen går. Nogen der har oplevet noget lignende ? er virkelig bekymret.

Skriv et svar til indlægget04-05-2016, 13:40

Hvalpe napper hinanden i leg, nogen gange også så vildt at den det går udover løber pivende væk. Når de skifter fra opdrætter til familie, napper de os, det er så os, der skal sige fra ved at stoppe det, med et bestemt NEJ, samt give hvalpen noget den må tygge på. Bedst er det at den er fravænnet napperiet, før den skifter tænder. For så gør det rigtig ondt, og det ved hunden jo ikke.
Nu er jeres hund ca. 6 mdr. gammel, napperiet kan både være fordi han søger kontakt, og vil have opmærksomhed, leges med. Men det kan også være fordi han prøver på at blive "førerhund" i er jo en del af hans flok. Han er jo ved at være kønsmoden.
Det er svært at bedømme uden at opleve hans "hundesprog".
Du skriver det er værst, når han kører helt op i gear, så må i stoppe ham før det sker.
Leg aldrig vildt med ham. Ingen trækkelege , ikke for meget boldlege.
Nogle unghunde glemmer hvalpeopdragelsen, og skal genopdrages.
Roligt men bestemt. Han skal have sine behov som hund dækket, men ikke være den der bestemmer. Giv ham ikke det indtryk, at du er bekymret, og bange for ham.

05-05-2016, 21:49

Hej Aase :) tusind tak for dit svar, jeg syntes vi havde en helt naturlig 3-4 md. hvor han som mange hvalpe løb rundt og lavede narrestreger snuppede futter og legede med sine tygge/hygge bamser mm. det virkede simpelthen som om han vendte næsten fra den ene dag til den anden, har kun leget trække leg to gange med en vaskeklud og har fjernet pivedyr, da det virkede som om det hidser ham op, bolden er også fjernet for mere end en md. siden. Som det er i dag har han kun sine tygge pinde, marvben, og en minibamse som han er glad ved, men som får nogle vilde ture en gang i mellem :) Vi gemmer maden til ham så han selv kan søge, det er han meget glad for og han virker glad og rolig indtil han så lige pludselig eksploder drøner rundt, hopper op på ryggen af os og snapper eller snapper hvad han lige kan fange på sin vej. Har sagt Nej til ham og vendt ham ryggen, eller er gået, men han er tilbage i det lige så snart han kan komme til det, det jeg føler virker bedst lige nu er at sætte sig ned på gulvet til ham, selv om han er vild og snappende og så starte med at kæle ham i nappen, medens jeg giver ham en tygge pind. Men er han virkelig ved at være kønsmoden? Har haft en labrador tidligere og kan godt huske vi var igennem flere faser, men de var godt nok ikke så voldsomme som dette og mener også de først kom da han var omkring 1 år, Pyh! undskyld det blev så langt.