Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 03-05-2016, 08:53

Lhasa apso er blevet mere og mere aggressiv og bider.

Mine forældre har 2 Lhasa apso hanner. De er nogenlunde lige gamle ca. 7 år, men de har ikke fået dem på samme tid. Den de havde først virker meget dominerende (Nuuk) og den anden virker lidt underkuet (Vimse), men kan godt forsvare sig, hvis den Nuuk, dominere. Nuuk har altid været meget aggressiv over for andre hunde og har flere gange "snydt" sig ud af hoveddøren og angrebet forbipasserende hunde, så min mor er meget nervøs for at den skal slippe ud. Hvis de har været i have gør de af alt og alle, så de fik for 1 år siden det råd at få dem kastreret. Det hjalp lidt på gøen i haven, men til gengæld er Nuuk begyndt at bide, ikke mine forældre, men den har bidt mig, min kone,min bror og min brors største dreng og det er altid provokeret, f.eks. hvis den ligger i sengen/sofaen og får besked på at komme ned, med et kærligt skub. Jeg har 2 døtre som er utroligt glade for hundene. Hundene har aldrig bidt dem, men vi er selvfølgelig bekymret for at det skal ske. Forleden gik min mor og min datter på 8, tur med dem og de passerede en anden fodgænger, som Nuuk hapsede i benet, så hun forståeligt nok blev temmelig sur over. Min bror har nu givet mine forældre det ultimatum at de enten kommer af med hunden, eller ikke får lov til at passe hans drenge mere. Min kone og jeg er ikke 100% enige, da vores piger er fuldstændigt forelsket i hundene, men vi er selvfølgelig bekymret for at Nuuk på et tidspunkt også får alvorligt ramt på en af dem. Min mor er glad for hundene, men kan godt se problemet og er altid nervøs for at Nuuk skal slippe ud og få ramt på uskyldige forbipasserende. Hun har indrømmet overfor min bror at hun er parat til at komme af med Nuuk. Min far er hverken til at hugge eller stikke i. Han vil ikke høre tale om aflivning.
Er der overhovedet noget man kan gøre for at få sådan en hund til at stoppe med at være så aggressiv og holde op med at bide?

På forhånd mange tak!

Med venlig hilsen
Thomas

Skriv et svar til indlægget03-05-2016, 08:54

Det skal selvfølgelig stå uprovokeret ;-)

04-05-2016, 11:07


Jeg tolker det du skriver som et "misk-mask" af manglende "opdragelse" af hunden + aldersbetinget sygdom, med det mener jeg, dine forældre nok har været for eftergivende, og ladet hunden(e) få lov til at være udadfarende, og det er så gået i mange år - nu tror jeg, at Nuuk enten har ondt et sted eller synet er svigtende og deraf den mere aggressive adfærd, så en tur til dyrlægen i første omgang ville være en god idé. Derefter kan dine forældre så ta' en beslutning om hvad, der skal ske.....

04-05-2016, 15:02

Når jeg læser dit indlæg, virker det som om problemet med Nuuk har stået på i længere tid, men som Tina skriver, vil det alligevel være klogt han lige tjekkes hos dyrlægen, så i får konstateret om der er en sygdoms grund til han reagerer så aggressivt, at han nu bider familiemedlemmer i hjemmet.
Hvis hans helbred er ok, så tænk på om i kan ændre noget ved jeres omgang med ham, når i er på besøg. Lad i hvert fald være med at være dem, der giver ham et nok så kærligt skub ned af sofaen, lad forældrene klare det.
Det er i øvrigt heldigt at de 2 hunde selv har klaret at indordne sig under hinanden, så Nuuk er nr.1 og Vimse nr. 2 i rangorden. Det er nemlig ikke unormalt at to jævnaldrende voksne hunde af samme køn, slås alvorligt om rangorden dem imellem, især når den nye hund flytter ind i hjemmet. Så slemt at familier tit må hjemskifte en af dem.
M.h.t. gøen i haven, er det min erfaring, det er et opdragelsesproblem. Ikke noget der kan stoppes ved at neutralisere hundene. Det kan også afhjælpes ved at hundene ikke har adgang til haven ud til vejen, hvor de så tit løber frem og tilbage langs hegnet og gør af alt og alle, der kommer forbi. Det kan som regel undgås ved at sætte et hegn eller en hæk op, på begge sider af huset og hen til naboskel, huset ligger som regel mindst 5 m. inde på grunden væk fra vejen.
På den måde har hundene ikke adgang til haven foran huset. Og de kan i resten af haven, ved godt naboskab, hvor naboer og hunde tit har hilst på og kender hinanden, føle sig trygge, og derfor ikke gør af dem.
Problemet at din mor skal gå og være nervøs for at Nuuk smutter ud af gadedøren, og angriber folk og hunde på vejen, hvilket jeg kan læse, han allerede har gjort, det skal STOPPES, det er dine forældres ansvar, at sørge for det. Så haven skal også være forsvarlig indhegnet.
Og så skal Nuuk holdes i snor på passende afstand af forbipasserende folk og hunde, på jeres gå-ture.
Altid luftes af en voksen, med godbidder i lommen, som bruges ved kontakt mellem ham og den voksne, både før i og efter de møder andre folk med hunde i snor.

Noget skal der gøres, for at løse Nuuks "aggressive" adfærd, ingen kan leve med en hund der bider. En dag vil det ellers ske, at det ikke er din far der bestemmer om Nuuk skal aflives.
Tal med dyrlægen, det er jo et alvorligt problem. Han vil måske anbefale i søger råd og hjælp af en adfærdsbehandler, der findes også medicinsk behandling, Nuuk evt. kan hjælpes med samtidig med i bruger de råd i kan få af en adfærdsbehandler.

09-05-2016, 07:19

Mange tak for jeres indlæg. Jeg vil snakke med mine forældre om jeres forslag. Siden jeg skrev den første indlægget har Nuuk været til dyrlægen. Umiddelbart fejler den ikke noget fysisk og den virker da også som en rigtig glad hund, den har bare lige de der udbrud. Dyrlægen mente bestemt ikke at aflivning skulle være nødvendigt og den får nu et kosttilskud, som dyrlægen tidligere har haft gode erfaringer med. Så må vi se om det hjælpe på Nuuk.