Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 29-04-2016, 21:59

Hunde tisser inde.

Hej med jer.
Jeg har to hunde, en han hund chihuahua 3,5 år og En hun hund belgisk schæfer på 5,5 år. Vi fik hun hunden sidste år i november og de to basser er blevet helt uadskillige. MEN hun har tisset inde siden vi fik hende, har kun taget hende i det en gang. Det bliver mere og mere. Og så er ham den bette også begyndt på det. Det er over det hele hvor de kan komme til det. I deres seng? Toilettet, stuen, køkken, gang, op og ned af vægge og vasketøj. Det er efterhånden ved at være ret træls. Vi bor på en gård med massere at plads og de er meget udenfor. Det sker ikke så meget når vi er på arbejde men mest når vi er hjemme og især om natten. Den bette han hund skal snart kastreres, men hjælper det noget for hende? For han har aldrig gjort det før hun kom ind i billedet.
Håber der er en venlig sjæl der kan give et godt råd.
Mvh. Tina

Skriv et svar til indlægget30-04-2016, 13:47

Utroligt du har holdt det tisseri ud i så lang tid. Det kan desværre sikkert også nu blive svært at afvænne tæven. At det hjælper at kastrere hanhunden er tvivlsomt, men de kan da så ikke lave hvalpe heldigvis.
Hvis jeg var dig ville jeg også lade tæven sterilisere, det er altid en god ide` da tæver tit får knuder i mælkekirtler og livmoderbetændelser. Hvilket så er en større operation.

Det må være en dårlig vane, hun har haft med fra forrige hjem. Jeg har haft samme problem med en enkelt tæve jeg overtog 7 år gammel fra en kennel.
Hun kendte heller ikke forskel på stald og stue.
Jeg løste problemet ved at begynde helt forfra med renlighedstræningen som om hun var en hvalp. Tog hende ud i snor mange gange dagligt, samme sted hver gang. Når hun havde besørget, fik hun en godbid, og kom ind igen. Hun var hurtig oplært og gik så selv til havedøren, sikkert med tanke på den godbid der vankede.
Vi havde dengang også 2 andre hunde, en kastreret han på 7 år og en tæve på 2 år. Efter et par måneder, havde hun også vænnet sig til at besørge stort og småt på deres fælles gå-ture.
Faste spisetider 3 x dgl. og faste lufteture, var også medvirkende tror jeg til at hun blev renlig.
At din hanhund, nu også er begyndt at tisse inde, er ikke unormalt. Måske er tæven ved at komme i løbetid, og han vil da markere sig, der hvor hun har tisset.
Når hanhunde luftes, tisser de mange gange på turene, simpelthen for at markere sig hvor både tæver og hanhunde har sat deres "spor".