Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 27-04-2016, 16:51

Hund napper efter baby

Vi er en familie der bor i Allerød og består af en baby på snart 9 måneder, en kat på 8 år og vores han-whippet på lidt over 4 år.

Min kæreste er på barsel og er derfor hjemme i løbet af dagen med baby og dyrene.

Sagen er den, at min kæreste siger hun har oplevet de sidste to dage, at hunden har nappet efter baby. Baby er begyndt at kravle og kommer vidt omkring. Hunden siger ingen lyde i situationen, så jeg ved ikke hvorvidt det er en lege-nap, men vi er nødt til at se nærmere på det. Hvis hunden kommer for tæt på baby, og min kæreste prøver at skubbe hunden væk, napper han efter hende. Jeg har ikke selv oplevet det når jeg har været hjemme, men kan forestille mig, at der er noget mellem min kæreste og hundens forhold, der måske har medført lidt jalousi eller ejerfornemmelse over for hende. Før baby kom var hunden og kæresten meget tætte, mens jeg var den lidt mere disciplinerende. Jeg ved ikke om det kan have noget at gøre med dette?

Men hvad er jeres indtryk? Hvad skal vi gøre?

Skriv et svar til indlægget28-04-2016, 14:53

Undgå at hunden og den kravlende baby er på gulvet sammen.

Hunden tror sikkert baby er en legekammerat. Og hunde napper efter hinanden i leg. Vil de slås viser hunde det også ved deres kropssprog, med og uden lyde.
Kæresten skal lade være med at skubbe til hunden, for at få den væk. Hunden forstår ikke hvorfor hun nu gør det. Den bliver bare forskrækket og usikker, og så napper eller bider den ud efter hende.
I stedet skal hun hellere tage babyen op og væk. Længe FØR hunden begynder at lege-nappe baby. Når hund og baby opholder sig i samme stue, er det en god ide`at baby opholder sig i sin kravlegård. Der kan baby lege, sidde, ligge ned, og snart hive sig op i tremmerne og gå lidt rundt. Men stadig under opsyn af en voksen person.