Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 12-04-2016, 19:30

Hundepasning - hvad mener du??

Jeg har en udstationeringshund , som jeg har haft knap 1 år. Han bliver 4 sidst i maj måned. Det er en shiba inu. Han er en god, nem og stille hund, uden problemer. Nu skal vi rejse. Betingelsen for igen at få hund efter min sidste døde, og efter at have haft hund i over 40 år, var netop, at hunden ikke skulle gøre, at jeg ikke ville rejse med min mand. Nu har vi bestilt ferie fra 1. juni og 12 dage frem. Jeg er pesnioneret, bor i lejlighed, og ikke ret ofte væk fra min hund, han er som regel med de fleste steder.

Vi har indtil nu 3 muligheder for pasning.
1. Min søn og svigerdatter. De har selv en steriliseret hund - en Westi - de er ikke ofte sammen - men kan sagtens enes. De siger, at de kan tage ham, de er på arbejde hver dag fra 8 - 16.30 - (har have) Men han skal jo ligge mange timer alene. Det gjorde han også før vi fik ham, i kennelen. Han er glad og tryg ved min søn.

2. Jeg har fundet en "fremmed hundesitter", som jeg har fundet på nettet, og har god kontakt med, hun er væk nogle få timer om dagen, han skal selvfølgelig på besøg først med os, og så ½ dag og så en overnatning, før vi bestemmer os.Men hun er ok. Prisen er som i en hundepension.

3. Hundepension, det har han aldrig prøvet. Vores gamle hunde var altid i pension og det kunne jeg åbenbart godt leve med dengang. Ham her er meget knyttet til os, måske fordi han har været kennelhund, med ikke så meget opmærksomhed.

Hvad siger alle i, der har forstand på hunde??

Mange hilsner Kirsten

Skriv et svar til indlægget14-04-2016, 09:53

Som du beskriver det, synes jeg den bedste løsning ville være nr.2 med den "fremmede hundesitter", hvor hunden er mindst overladt til sig selv, og du føler I har god kemi - men det kommer naturligvis an på hvordan prøveperioden går. Får du en dårlig mavefornemmelse ved det, må du vælge en anden mulighed.
Husk at aftale om forsikring og dyrlæge, hvis uheld skulle ske.

Du skriver det er en udstationeringshund - hvad med opdrætter? Det er jo kendt for hunden, selv om det ikke er optimalt.

Der var måske også den mulighed at hunden kunne passes i jeres eget hjem...