Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 06-04-2016, 16:59

Hvalp og kattebakke???

Hej allesammen

Da jeg hentede min chihuahua hvalp for nylig er den vant til at gå på kattebakke. jeg har fortsat med det herhjemme, men han laver både i sin seng og kattebakke, han vil ikke gøre det udenfor. Hvad vil i anbefale? PS. Jeg bor på 2 sal og er også startet på arbejde, men går med ham om morgenen, flere gange om eftermiddag og aften :)

Skriv et svar til indlægget07-04-2016, 20:16

Hvor gammel er han? Hvor længe har du haft ham ? Har du spurgt din opdrætter om han var vant til også at komme ud flere gange om dagen ? Spurgt om han også havde den vane hos opdrætter, eller første ejer?
Laver han både i kattebakke og seng, når du er hjemme? Eller kun når han er alene hjemme ? Er han alene i flere timer ?
Fjerner du det han laver i bakken med det samme ? Læg mærke til hans adfærd før han skal lave og vil gøre det i sin seng, tag ham væk, og sæt ham på bakken, hvis du stadig foretrækker bakketræning. For at lære ham at gå til gadedøren, kan du sætte bakken der.
Prøv at indføre regelmæssig fodring flere gange dgl. i forhold til hans alder. Lad aldrig mad stå fremme hele dagen.
Luft ham hver gang han har spist, sovet og leget. Helst ude samme sted hver gang.
Ros og giv en godbid, når han har besørget og gå op igen. Nogle gange kan du gå en lille tur med ham bagefter han har besørget. Det er normal renlighedstræning af en hvalp. I alenehjemme-tiden kan du bruge bakken eller en avis på gulvet i det rum, hvalpen opholder sig.
Jeg er godt klar over renlighedslæring er besværligt, når du bor i lejlighed på 2.sal.
Men det kan trænes, og efterhånden som hvalpen bliver ældre, og fodres 2-3 x dgl. kan den holde sig i længere tid. Gå længere ture, og være tilvænnet at besørge, der hvor "vennerne" besørger.