Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 26-03-2016, 19:53

HJÆLP er min hvalp normal?

Hej alle sammen. Vi hentede vores dejlige golden retriever hvalp for en uge siden, og han er i dag præcis 9 uger.
Vi valgte ham, fordi han var den roligste af de 9 hvalpe, da han var fire uger gammel. Han er vores første hund, så vi ville vælge hvalpen, der ville dominere os mindst muligt.
Det har været en sindssygt hård uge. Han var næsten renlig de første to dage og gik hen til døren, når han skulle ud. Han går fint i snor og møder hunde og mennesker med et godt sind MEN...
Efter de to dage begyndte han at bestemme over hele lejligheden og bide rigtig meget. Vi kan ikke sætte os på gulvet uden at blive skambidt, og på vores minigåture (vi går højst 200 meter og snuser til alt) bider han også ud efter vores sko og bukser. Vi prøver med tyggestænger, som vi håber vil være godt for hans kløende tænder, men det hjælper ikke. Når vi prøver at sige NEJ og vende os om for at ignorere ham bider han os hårdt i ryggen og håret. Det er umuligt at få ham ned på jorden igen, og det er især slemt i ulvetimen mellem 20-21.
Vi har læst rigtig meget om hundeopdragelse, men intet virker. Han gør af os, når vi sidder i sofaen og han falder kun til ro, når vi sætter os ind på soveværelset, slukker lyset og ignorerer ham fuldstændigt.
Vi leger ikke vildt med ham og laver et par snuseøvelser om dagen, så han kan blive ordentligt aktiveret uden at køre ham helt op. Alligevel flipper han fuldstændigt ud, når han ikke sover og render rundt i hele lejligheden, som om han stresser. Han er begyndt at humpe sin hundebamse og tisse på gulvet, når vi har været nede i gården at tisse.
Vi er rigtig kede af det og frustrerede, fordi vi er bange for, at vi er i gang med at ødelægge ham, fordi vi gør et eller andet forkert. Vi kan bare ikke komme i tanke om, hvad det skulle være, fordi vi prøver at balancere hans aktivering, så det ikke bliver for meget. Han sover godt om natten og udover lufteturen klokken 3, sover han nærmest igennem og piver ikke. Han elsker at blive trænet og har allerede lært at sitte, så han er bestemt ikke dum.
Er han bare en hvalp, der udforsker verden og prøver grænser af? Og hvornår går det vilde hvalpestadie over?
HJÆLP

Skriv et svar til indlægget27-03-2016, 15:09

Allerførst tillykke med den lille aktive fyr. Han er fuld af "krudt", og leger med jer som han gjorde med sine søskende hos opdrætteren. Især hvis i sætter jeg ned på gulvet til ham.
At han var den roligste da i valgte ham 4 uger gammel, var sikkert fordi han lige havde været aktiv, før jeres besøg. Han kan også have ændret sig i de sidste 4 uger.
Jeg har haft 3 hundehvalpe selv, og opdrættet 3 kuld, ikke alle med samme temperament, men sådan som du beskriver jeres hvalp, har jeg også oplevet. Så han er hel normal.
Fint han sover godt næsten hele natten. Jeg gætter på han er født i hus med have, eller på en kennel, hvor hvalpene har kunne løbe noget af krudtet af ude. Det er lidt sværere at have hvalp i lejlighed. I det hele taget er det godt at lave et dagligt program, for fodring, hvile, aktivitet, udover de mange gange han skal luftes for træne renlighed.
Selv havde vi også aftenproblemet, når vi satte os til rette i sofaen ved TV med kaffen, så startede han "legen". Løb rundt i stuen, snuppede sofapuder, bed i underlaget for tæpperne, m.m. Det hjalp at aktivere/træne ham 10 min. før vi satte os, så var han træt og tilfreds, og gik frivillig i sin hundeseng ved siden af TVet.
Han gimpede også op af vores ben, eller bed i buksebenene, vi sagde NEJ og skubbede ham væk. Han var vores første Beagle, og alle hvalpenykker aftog efterhånden, især efter han skiftede tænder 5 mdr. gammel. Da blev han så rolig så vi troede han var syg.
En af de andre hvalpe, bed også i vores ærmer, snørrebånd i vores og gæsters sko bandt hun op, flænsede armlæn på sofaen. Hun var vores femte Beagle, så vi fik hende afvænnet, ved bl.a. at give vores hvalpe en lav tyk legekasse, af pap, hentet i Supermarkedet. Her lagde jeg det der måtte bides i : Mælkekartoner, WC.ruller i pap, med eller uden godbidder, frotesokker med knuder på, alt som hvalpen ikke kunne skades ved. Hver dag nye ting, aldrig købt hundelegetøj. Hver gang hvalpen bed i forbudte ting, byttede vi med ting der måtte bides i, eller uden ord satte vi den simpelthen hen til legekassen. Mange mange gange, hver gang ikke kun engang imellem. Vær kærlig, rolig men bestemt, Det kræver tid, og tålmodighed, samt at hele familien er enige om, hvad hvalpen må og ikke må, så skal det nok lykkes også for jer at få en dejlig velfungerende familiehund. Meld jer til hvalpetræning, så vil i opleve at de andre hvalpeejere har samme problemer som jer. Og få gode råd af dem og træneren.
Det vil også styrke jeres selvtillid.