Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 03-03-2016, 08:14

Hunden ændre adfærd

Hej,

Min Westie på 4 år har ændret adfærd efter vi har fået vores datter som nu er 1,5 mdr. Hunden er god ved os i familien, men hun er blevet total vagthund, gør af det mindste og har bidt ud efter en fremmed håndværker (som skulle lave noget i huset).

Hvordan får vi "sat" hende på plads?

Hun gør afsindigt når nogen banker på og bliver ved med at gø af dem som kommer ind (hvis det ik lig er nærmest familie).

Hvordan håndtere vi når der kommer gæster? skal hun lukkes ud i bryggerset ind til de er kommet ind eller?

Vi har prøvet at gæsterne ignorere hende - men hun gør stadig helt sindsygt og nærmest "jagter" dem de første 5 min.

Skriv et svar til indlægget03-03-2016, 14:39

Hej Tina.

Det kan være at din hund ikke føler at den for så meget opmærksomhed, da man jo skal være meget opmærksom på en lille baby. Det kan være at den gør fordi den gerne vil prøve at sige at den gerne vil have at i giver den lidt opmærksomhed. Jeg tror at det kunne hjælpe vis i prøver at få meget tid sammen med hunden et par dage og rose den når den ikke gør eller løber efter dine gæster

kh Rose

03-03-2016, 20:38

Jeg har også tænkt på at jeres hverdag vel har ændret sig, det gælder så også hundens vaner sammen med jer, da i fik en baby. Derved kan det være årsag til den har ændret adfærd.
Det at hunde gør og springer op af gæster, når de kommer, er ikke ualmindeligt. Tit kan det så hjælpe at gæsterne bare ignorerer den, men ikke altid.
Hvis i har mulighed for det, kan det være en god ide, at lukke hunden ind i et tilstødende værelse, bryggers eller køkken, hvor den også har sin hundeseng, gerne ca. 15 min. før gæsterne kommer, hvor den får lidt godbidder og falder til ro. Men ikke bag en lukket dør, Det skal være bag et børnegitter, hvor den kan se, hvem der kommer. Uanset den giver lyd fra sig, så bevar roen, både i og gæsterne skal ignorere den, hænge tøjet og gå ind i stuen og sætte jer.
Først da skal du lukke hunden ud af værelset.
Sådan anbragte jeg vores 5 hunde, hver gang vi fik gæster. ikke fordi de gøede, men de kunne godt blive uvenner over hvem, der skulle hilse på gæsterne først.
Og det var ikke rart, hverken for hundene, os eller gæsterne.
Det er trist i har fået de hilseproblemer, med en ellers sød lille Westie, jeg håber det lykkes at vænne den fra gøeriet, samt at det ikke udarter sig til den snapper efter gæster. Vh. Aase

03-03-2016, 20:52

En anden ide` kan også løse problemet. Hvis den har en transportkasse eller bur, den er tilvænnet at opholde sig i eks. i bilen og i hjemmet, så kan i lukke den derind, før gæsterne kommer med et godt tyggeben, så i kan modtage jeres gæster i fred og ro.
Bur/kasse anbringes i stuen, og gæsterne fortsat ignorere den.

Der findes også beroligende naturmidler DAP spray og Zylkene piller, der kan have en god virkning på nervøse hunde. Selv har jeg haft god virkning af at sprøjte DAP på en halsklud, for en af hundene, der ikke kunne lide at køre i bil.
Midlerne kan købes hos dyrlægen.

04-03-2016, 10:00

Det er meget svært at bedømme og råde til hvad der virker bedst for at stoppe hundens gøen og "vilde jagt" ad gæster, når man ikke ser hund, jer og gæster ved ankomsten.
Reagerer hunden ens uanset baby er eller ikke er der på din arm, går eller kravler på gulvet, hvor gæster helt naturligt først hilser, krammer eller tager barnet op til sig.

Før i fik barn, var det sikkert hunden der blev hilst på, måske ovenikøbet fik en godbid, gæsterne havde i lommen.
I kunne så prøve at indføre at gæster fortsatte med denne "hundehilsen" Barnet er jo ligeglad, hun skal nok få gæsternes opmærksomhed under besøget.

Hvis i ikke får løst problemet, og ikke kan/vil ignorere hundens "velkomsthilsen" så søg hjælp af en adfærdsbehandler, der kommer og ser hunden i hjemmet.