Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 27-02-2016, 11:50

Inden vi får hund ...

Hej
Vi er et ægtepar uden hjemmeboende børn, men har dagligt besøg af børn/børnebørn i alle aldre, og så har vi to katte:
14 år = stille, rolig og sover meget
10 år = lille hysterisk overfor den gamle kat, men utrolig kælen overfor os.
Vi bor i villa, indhegnet have og kattene er ude-/indekatte med kattelem.
Jeg er netop gået på efterløn og ønsker mig nu en hund - min mand arbejder stadig, men vil også gerne have en hund.
Vi har talt om en tæve fra en mellem Labradoodle, en Cavalier King Charles eller en mellem puddel (behøver ikke være raceren med fin stambog).
Det skal være en hund, som jeg vil gå til hvalpetræning med, og som stort set kommer med overalt/til alle.
Er der nogle gode råd mht. hvilke race, køn og hvordan vi kommer bedst ud af introduktionen mellem kattene og hvalpen, og hvor vi evt. kan komme i kontakt med nogle hvalpe-ejere (gerne på Sjælland)?
Jeg har efterhånden læst ALT om racer, køn og hunde katte i mellem, men bliver blot mere og mere forvirret.
Hilsen Merete

Skriv et svar til indlægget01-03-2016, 12:29


Kattene vil sikkert ikke være begejstret for en ny firbenet, så det vil være bedst om de kan betragte den på afstand, dvs hvalpen skal ikke ha' mulighed for at jagte kattene, og kattene skal kunne søge væk - kattene og eventuel hvalp skal heller ikke ha' mad stående samme sted.

Den "fine" stamtavle er nu din garanti for at få en hund, hvor der er tænkt over sundhed og du har klagemulighed, hvis der skulle være noget galt med hunden - men derfor skal man jo se sig for - ta' på udstilling og se på forskellige hunde, snak med opdrættere - så vidt jeg husker er der snart udstilling i Roskilde og vistnok Køge i April måned - det kan du google dig frem til.

Sluttelig vil jeg sige - det kræver meget mere af dig/jer at ha' hund end kat og hvis der er børnebørn på besøg dagligt, kan det måske blive "for meget" for både dig og den nye hvalp, men det kommer jo helt an på hvordan det tackles....

03-03-2016, 14:47

Hej

Min veninde har selv både hund og kat og det fungere rigtig godt. Jeg ville råde til en tæve da de ikke er lige så agressive som hanner. Min veninde har en border collie og den er rigtig sød mod katten. Min venindes hund har også lige fået fem hvalpe men hunden prøver ikke at jage katten væk. Vis man gerne vil have en bestemt race/blanding kan man også sagtens det, og der er mange opdrættere der har hvalpe der har levet med andre dyr siden de blev født. Men ellers gælder det om at give katten plads og lade den stille og roligt vænne sig til hunden.
De første uger så sørg lige for at holde lidt opsyn med din hund.

mvh Rose