Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 20-01-2016, 10:34

Alt ædende hvalp

Jeg har den dejligste border collie. Hun er alt ædende. I dagnernhun 14 uger med god appetit, og hun får lov til at smage, så er det jeg tænker, er der noget hun IKKE må få? Jeg ved at nødder og mørk chokolade er no go. Foreløbig har hun smagt: æbler, pærer, kiwi, annanas og gulerødder som hun er helt vild med. Desuden får hun hvalpe tørkost, en lille leverpostej mad og så får hun ellers lov til at smage vores mad, som dyrlægwn har sagt god for. Det skal siges at vores gamle border han ikke ville spise tørkost, men fik menneske mad, og brugte tørkosten som godbidder, han var var en meget smuk hund, blev 15 år og har ikke haft problemer.

Skriv et svar til indlægget22-01-2016, 17:07

Også no go er vindruer/rosiner og løg/hvidløg i større mængder - på www.netdyredoktor.dk er der en liste med "forbudte" hundeskadelige fødeemner....

Men dejligt for jer, at ha' fået en hund, som ikke er kostforagter :)

23-01-2016, 14:36


Tit har jeg ønsket mine 8 Beagler ikke var "altædende".
Bonzo åd, når det var muligt fuglenet, med fedtkuglerester, han fandt på gå-ture.
Daisy snappede efter bier i buskene, fangede én, munden svulmede op, hun fik en sprøjte mod det problem.
Ditte tømte en slikskål på sofabordet, da vi var ude af stuen, for at sige farvel til gæster.
Columbine åd, radiatortermostater, optrevlede et stk. gulvtæppe, og genemtyggede en plastik regnmåler. Det opdagede jeg først da den kom ud af den anden ende.
Min sidste hvalp Denise, som dengang i 1995 fik gerne en søsygepille mod ulyst til at køre i bil. Vi skulle så en tidlig morgen afsted på udstilling med vores 5 hunde. Hun havde fået sin pille, og æsken med resten lå stadig på spisebordet i køkkenet.
I et ubevogtet øjeblik, sprang hun op på en stol, og videre op på bordet, snuppede æsken, tyggede sig igennem emballagen og spiste x-antal piller.
Det var selvfølgelig på en søndag, så jeg kontaktede en vagtdyrlæge og spurgte, om hun kunne dø af de piller. Svaret var, det vidste han ikke, han havde aldrig hørt om en hund der af lyst havde spist søsygepiller.
Vi turde ikke tag chancen ikke at gøre noget, så hurtig pakkede vi bilen med alt og alle 5 hunde, for at køre til dyrlægen i Farum. Hun fik der et brækmiddel, kom af med både mad og piller, så gik bilturen i topfart videre ud af motorvejen, sydpå til den Beagleudstilling, hvor hun skulle deltage. Hun nød at vise sig frem, gik som en drøm, og blev nr. 2 i sin klasse.
De har alle spist både druer, æbleskrov, broccolistænger, som jeg senere fik at vide var "forbudt" for hunde.
Heldigvis overlevede de alt, og blev 14-15 år gamle.
Men Bella vores nuværende Beagle, holder en streng diæt, grundet sygdom, får hun kun sin dyrlægegodkendte "lovlige" hundemad, også som godbidder.
Hun blev 14 år 2. oktober 2015.

23-01-2016, 17:55

Nåh ja, mine bassets drak og spiste også alt det forkerte: kaffe med mælk, øl, fløde, chokolade, vindruer, rosiner, hvidløg, nødder - havde ingen symptomer derpå, og levede til 13/14 års alderen - men det var jo før ny viden indtraf. I dag har både hund og menneske bedst af at følge videnskaben på området - for hvis nu !

Selv om det kan være "besværligt" med en altædende hund, vil jeg nu foretrække det fremfor en hund, der er afvisende overfor alt hvad den præsenteres for, og man hele tiden skal eksperimentere og købe nyt for dog at få hunden til at æde ...