Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 15-01-2016, 23:02

1 eller 2 hunde ?

Hej jeg er en kvinde på 24 med. 2 børn ... Jeg vil rigtig gerne havde langhåret chihuahua jeg kunne godt tænke mig at vide om i synes det er en go ide at få 2 hvalpe eller om det bare skal være 1 ? Min tanke var at hvis det er 2 har de hinanden i den tid vi ikke er hjemme og dermed ikke vil føle sig alene ? Jeg har ikke haft hund før så jeg ved ikke så meget om det endnu har dog læst en masse på nettet med opdragelse / alene træning / renligheds træning og socialisering ... Jeg har læst at det er vigtigt begge hunde har act./ lært at være alene hjemme da hvis den ene feks. Har act./lært Det vil den anden ikke automatisk gøre det samme den anden kan stadig føle sig alene og pive efter en ... Men forhåbentlig (jeg krydser finger) vil de begge act./lære det og ud fra den syns vinkel vil jeg gerne høre om i ved eller har erfaringer med om det gør nogen forskel om vi kun har 1 hund eller 2 hunde ? Min tanke var at hunde jo er flok dyr og dermed tænker jeg det måske er en fordel at ha 2 men hva mener i garvede hunde ejer ?

På for hånd tak :)

Skriv et svar til indlægget16-01-2016, 09:59


Jeg kan ikke anbefale at du får 2 hvalpe samtidig. Det er min erfaring at det sagtens kan give dobbelt glæde at have 2 hunde, også for hundene, men ikke 2 fra start.
Hund nr. 1 bør være voksen og velfungerende mindst 3 år, før man får hvalp nr. 2.
At få 2 hvalpe samtidig, er for stor en "mundfuld" både opdragelses- og trænings mæssigt , og så kan det give alvorlige dominansproblemer hundene imellem, når de bliver kønsmodne, hvis de er af samme køn. Er de i forskellig køn, bør man før de bliver kønsmodne også sørge for den ene neutraliseres. Ellers bliver de et problem.
Du er 24 år, med sikkert 2 små børn, så tænk også på valget af hvalp. En så lille hund, som en Chihuahua, bliver tit i små børns øjne betragtes som en "legetøjshund", så det kan være mere svært for dig at lære dem, hvordan de skal omgås den, som en rigtig "levende" hund. Børn under skolealderen, som ikke er født hundevante, får mere glæde af og forståelse for et godt samliv med en familiehund , som er en større race, eks. en Labrador, de ikke kan bære rundt på, kramme i sofaen eller sengene.

16-01-2016, 12:56

Enig i Aases svar - vil bare tilføje, at to hvalpe er jo også to forskellige individer, og det bli'r alt for anstrengende at tilgodese hver især på én gang - i hvert fald vil det være en voldsom arbejdsbyrde du får, ved siden af dine små børn.

Det kan være svært nok at lære en enkelt hvalps signaler at kende : hvornår skal den tisse/gøre stort, hvornår trænger den til hvile, hvornår har man overtrådt dens grænser, hvornår er den tryg, hvad gør den utryg - der er masser af ting man som menneske skal lære og da især som førstegangshundeejer, så er det rigeligt med én.

Hunde skal lære at være alene hjemme - det at der er 2 ændrer jo ikke på, at de dybest set er afhængige af os mennesker, de kan ikke nøjes med hinandens selskab...

16-01-2016, 16:06

1000 tak er glad for jeres svar det har gjort det helt klart det kun skal være 1