Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 15-01-2016, 22:04

Tæve i første løbetid og ny hvalp i huset?

Mig og min kæreste har snakket en del om at få en ny hvalp ind i huset, det er mest for vores tæves skyld da vi kan mærke hun virkelig mangler selskab af en anden hund. Har læst meget om det at have to hunde og hvornår man bør anskaffe sig den næste, og der er virkelig mange eksempler på hvordan det kan gøres. De fleste siger 1.5-2 år imellem dem, men nogle har også sat dem sammen (meget) tidligere. Vores tæve er 8 måneder lige om lidt og er nok ved at komme ind i sin første løbetid, så mit spørgsmål er om det er en dårlig idé at anskaffe sig hvalpen mens hun er i løbetid? Det vil være en han vi vælger og han vil så kun være 8 uger gammel, men da vi ikke har oplevet hende i en løbetid før så aner vi jo ikke hvordan hun er imens og om det vil være en dårlig idé. Det skal lige siges at vores tæve ALDRIG er aggressiv, hun finder sig simpelthen i alt fra andre hunde, måske nogle gange for meget, men vi ved at hun ikke vil være aggressiv så det er ikke så meget hvalpen jeg tænker på i denne situation, men mere hende, om hun kan blive for stresset eller tro det er hendes egen?? Er det et dårligt tidspunkt eller har det ikke nogen betydning? :-)
Håber der er nogle der har erfaringer med noget lign.

Skriv et svar til indlægget16-01-2016, 10:50

Under og lige omkring løbetiden vil være et meget dårligt tidspunkt, det er ikke et spørgsmål om aggressivitet, men et spørgsmål om, at der sker så meget i hendes hoved og krop på det tidspunkt.

Hormonbalancen kører op og ned, første løbetid er en stresset ny situation for de fleste hunhunde, og i skal ikke kun undgå løbetiden men også perioden 2-3 mdr. efter, så ro på.

Vent til hun er igennem de første to løbetider, og hun er blevet lidt mere voksen, det er et meget bedre udgangspunkt for at anskaffe en ny hund.

Alternativet er at få fat i en voksen hund som nr. 2, hvis hun virkelig mangler selskabet så meget pt.