Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 29-12-2015, 18:50

Ustyrligt bidende Labradorhvalp

Hejsa :-);

Vores ellers skønne gammeldags Labradorhvalp Marley på 4 måneder er i aften fuldstændig ustyrlig. Det er 4. eller 5. gang der er så slemt som i aften, han er utroligt voldsom, han bider helt ualmindeligt hårdt, til blods og så man får mærker. Når vi er ude at gå går der kun få minutter før han går "i flæsket" på os, altså river tøj op og bider os. Det vil i aften som gangene før ingen ende tage. Hvad skal vi gøre, er disse pludselige "anfald" normale hos hvalpe, eller er den gal med Marley? Det skal siges at Marley normalvis bider lidt min intet ud over det normale.

Dbh
Anders

Skriv et svar til indlægget30-12-2015, 09:07

hej.

Vores lab hvalp, på nu 9 mdr, var fuldstændig lige sådan.
i 4-5 mdr alderen var det virkeligt slemt! næsten hver aften, gik han fuldstændig amok! bed vanvittigt hård, og til blods. hvis man sagde "nej" ...blev det blot endnu værre.
Det eneste der hjalp var totalt at ignorere ham - forlade rummet, lukke døren, .. så var han dampet af i løbet af 10 min. Nogle (mange) gange starede det dog igen..og så måtte proceduren gentages. Det var særligt i 4- 5 mdr alderen, så begndte det stille at aftage. Han er nu 9mdr og det er fuldstændig stoppet.ingen problemer. Held og lykke, med ham
V.h lisbeth

30-12-2015, 09:20

Hvad sker der eks. af jer, før han starter den bidende adfærd overfor jer ?
Hvis "anfaldene" sker pludselig, ved berøring eller uden forudgående kontakt til jer, så synes jeg i skal få ham undersøgt af en dyrlæge. Han kan jo have smerter, som ikke ses af jer. Det er ikke en normal adfærd for en hvalp.

03-01-2016, 01:04

Det er i hvert falde ikke normalt adfærd for denne type hunderacer. Jeg er enig med Aase om at det måske er en dyrlæge der skal til, for at se om det kan være noget smertefuldt!

03-01-2016, 10:14

Alle hvalpe napper hinanden i leg, hos opdrætter. Når de flytter hjemmefra, og får hver sin familie, napper de os i leg, i sko, i alt de kan få fat i. De små nap med deres spidse hvalpetænder gør ondt. Det skal de nu vænnes fra, start allerede fra de er 8-9 uger gamle, før de napper med de blivende tænder, de ofte får i 4-5 måneders alderen. For så kan de bid, virkelig gøre skade.
Min erfaring med vores hvalpe er, det klares ved et roligt men bestemt "NEJ" eller "STOP" samtidig ved at give dem noget de må bide i, f.eks. "smid væk emballage" i pap som tomme WC-ruller, mælkekartoner, køkkenruller frotesokker med knuder på m.m. Ting de ikke kan komme til skade ved. Vores hvalpe havde en papkasse stående med sådanne ting i. Både med og uden madgodbidder.
Tit dykkede de selv ned i kassen, for at finde noget at lege med, og hver dag lagde jeg nye brugte ting i kassen. Papkassen blev også udskiftet med en ny fra supermarkedet, når den var kassabel.
Måske er Marley ikke fravænnet hvalpebideriet, før tandskift, alligevel tror jeg ikke det skyldes den "aggressivitet" han nu udviser, som du beskriver, hvorfor jeg har anbefalet han tjekkes hos dyrlægen.