Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 23-12-2015, 12:37

Renlighed

Hej, jeg har lige for en uge siden fået den dejligste lille uldtot Alma, som er en Shih Tzu (dog ikke med stamtavle)
Hun er så tillidsfuld og dejlig, der er kun et problem og det er at hun ikke vil besørge eller tisse udenfor.
Lige lidt forhistorie....
Alma er 12 uger idag og er vokset op i et køkken med hendes mor og hendes søskende. Hun har aldrig været udenfor før vi fik hende, hvilke betyder hun har besøget i det køkken. Hun elsker at løbe rundt udenfor og går også pænt i snor. Hun vil bare ikke tisse eller besørge udenfor. Det sker ligeså snart vi kommer op, uanset om vi er nede en time eller 10 min. Hun har tisset nede 2 gange og har besørget 1 gang (hvor jeg tog hende lige da hun skulle til at sætte sig) ellers har det foregået oppe i lejligheden på 2.sal. Har lagt lidt af hendes afførring lige nede i bedet men lige lidt hjælper det.
De første 2 dage havde vi et stiklan foran døren og 90% af tiden brugte hun det, da hun jo ikke tissede nede, selvom vi var nede hver 1.5t ligesom nu. Men så fortalte en bekendt mig at det jo bare gjorde det legitimt at tisse indenfor, så det fjernede vi igen.
Tænker hun tror hendes hjem er toilettet.
Har brug for nogle råd til hvordan jeg for hende til at tisse udenfor

Skriv et svar til indlægget27-12-2015, 13:02

Allerførst tillykke med den lille dame.
I har kun haft hende i kort tid, og før i fik hende, har hun ikke været vant til at blive "luftet", som hun burde have været fra hun var 7-8 uger gammel. Så havde i ikke fået dette "besørger-problem". På denne årstid kan det også tage lidt længere tid, at gøre en hvalp renlig. I regn og kulde, lader man jo ikke bare havedøren stå åben, så hvalpene i kennelen kan rende frit ud og ind.
Men fortvivl ikke, hun skal nok lære det, også selvom hun i alene-hjemme-timerne og om natten, har en avis at besørge på.
Du skal fortsætte med at bære hende ned af trapperne gå ud med hende, lige når hun har sovet, spist og leget, mange gange om dagen, bare lige nær ved gadedøren, bedst hvor der er lidt græs, samme sted hver gang. Bliv stående med hende i snor, så hun kan snuse lidt rundt, indtil hun har tisset. Ros hende roligt med lys stemme, sig eks. "dygtig pige" og giv en lille madgodbid.
Bær hende så op i lejligheden igen. Kan du se hun skal af med stort, så gå lidt frem og tilbage med hende, hvis hun ikke gør tegn til at sætte sig, på "tissepladsen".
Hvis du har lyst, og synes hun også skal gå en lille tur, så gør det, men efter hun har besørget på "tissepladsen". Måske tisser hun så igen, og vænner sig helt naturligt også til det på jeres gå-ture.
Du har valgt helt at fjerne tissestykket i lejligheden, du må så være opmærksom på, og acceptere, at der alligevel kan opstå "uheld" indendørs også.
Ved at fodre, aktivere og lufte hvalpen regelmæssigt, vænnes den også til efterhånden som den bliver ældre at besørge stort og småt på næsten samme klokkeslæt.
Alt vi ønsker at lære vores hunde, kræver tid, gentagelser og tålmodighed. Det gør hundene trygge, så de udvikler sig til glade og velopdragne familiehunde.

28-12-2015, 07:30

Fantastisk feedback tak

28-12-2015, 07:31

Fantastisk feedback tak