Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 09-11-2015, 13:50

Brækket hale, hvad gør vi??

Hej alle

Vi skriver lidt i et råb om hjælp/råd.
Vores hund fik et brud på halen i går tror vi, halen hænger, den gør ondt og han piver hele tiden, specielt når han vil prøve at ligge eller sidde. Han er en muskuløs hund skal det lige siges.
Hvad har i af erfaringer? Lader i det heale af sig selv?

Vi har nemlig snakket med dyrelægen og deres metode er drastisk, de mener at de vil kupere halen fra bruddet af. Dette vil gøre at vores hund ender op med en lille stump hale.
Han er en smule usikker i forvejen og vi har hørt at hvis halen bliver kuperet kan vi risikere at han mister selvtilliden helt, bliver trist eller andre humørændringer.

Derfor spørger vi om råd og erfaringer med brækket haler.

Venlig Hilsen
Mette

Skriv et svar til indlægget09-11-2015, 16:49

Jeg har ikke erfaring med en brækket hale, men hvis det var sket på en af mine hunde, ville jeg konsultere dyrlægen, for at få halen røngtenfotograferet, og deraf vurdere behandling af skaden.
At lade hunden leve i smerter, og håbe på halen heler af sig selv, uden varige men, ville jeg ikke vælge. Få ham da i det mindste røngtenfotograferet og smertebehandlet.
Skal han have halen kuperet, tror jeg ikke det vil ændre hans adfærd, når han beholder noget af den.

10-11-2015, 01:12

Har din hund været ude og svømme for nylig? Den kan i så fald habe noget der hedder watertail.

Uanset hvad det er, skal din hund til dyrlæge og have den tjekket. Jeg ville ikke lade nogen komme med en diagnose, uden et røntgenbillede af den.

Jeg håber du i mellem tiden har fået smertestillende til hunden.