Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 25-10-2015, 13:21

Jeg vil gerne have en hund

Hej. jeg er en pige på 13 år som har ønsket sig en hund altid. Min mor og far har altid sagt nej og nu hvor de er blevet skilt er det ikke bedre. Jeg har ikke haft hund før men har en kat på 7 år som bor hos min far. hos min mor bor vi i byen men der er ikke langt til en park og der er cirka 500 meter til det nærmeste kæmpe græs areal. Hos min far bor vi næsten i byen men der er heller ikke langt til parken. De synes ikke der er noget dårligt ved en skilsmisse hund hvis bare man lærer den det fra hvalp.

her kommer en liste over deres grunde til ikke at få hund:
1) de har ikke råd (men jeg vil gerne betale hunden og alt. og man kan sagtens købe hunde der har fået ormekur og det hele.)
2) Når jeg flytter hjemmefra vil de ikke passe den (jeg tager med mig og jeg ved godt mange siger at man ikke har tid men jeg kender har set mange med hund imens de var i gang med uddannelse og sådan.)
3) Min far bor i hus som snart skal sælges og så flytter han i lejlighed og min mor bor i lejlighed. De siger at jeg ikke gider at gå nok ture med den nu hvor at vi ikke har have. Min mor tror jeg ikke tør om aftenen men vi bor i byen så der er jo ikke mørkt (Det er lidt derfor jeg gerne vil have en hund. jeg synes det er hyggeligt at gå tur. Altså ikke alene men jeg elsker at gå med hunde.)
4) De siger at jeg ikke vil passe den om lidt tid fordi jeg hellere vil være sammen med mine veninder ( jeg er ikke så tit sammen med mine veninder. det er mest kun hvis vi skal noget eller lave lektier sammen)

For ikke så længe siden ca en 3 måneder eller noget lavede jeg et brev til dem. de fik lov til at læse det alene imens jeg gik en tur. da jeg kom tilbage græd jeg fordi jeg vidste at de ville sige nej alligevel. vi snakkede og de blev ved med at sige de 4 grunde. Vi har ikke talt om hund siden. Min søster på 4 år siger bare hvad mine forældre siger og jeg er ved at dræbe hende når hun kommer med argumenter for hvorfor vi ikke skal have hund.
Jeg håber bare virkelig i kan hjælpe mig. og det skal lige siges at jeg ikke vil høre nogen grunde om at hele familien skal være enige.
Plz hjælp mig.
hilsen pigen som virkelig vil have en hund :(


Skriv et svar til indlægget25-10-2015, 14:39

Hej Astrid.

Selvom du er meget glad for hunde, og derfor ønsker at få en selv, vil jeg klart holde med dine forældre. De har givet flere fornuftige grunde til, at du ikke skal have hund.
Du er kun 13 år, og det er derfor dine forældre der er ansvarlig ved køb af hund.
Både for pasning, fodring, opdragelse, forsikringer, pleje og omsorg. I øvrigt finder du (forhåbentlig) ingen opdrætter, der vil sælge dig en hvalp, uden dine forældres accept og på deres ansvar.
I stedet synes jeg du skal hænge opslag op i jeres supermarked, hvor du søger en hund at gå tur med. Evt. også at passe en hund engang imellem eks. en week-end hjemme hos din mor, som ikke har kat. Din mor skal selvfølgelig acceptere det, og være den ansvarlige efter aftale med hundens ejer.
Når du engang flytter hjemmefra, kan du købe din egen hund, hvis du har råd og stadig vilje og mulighed for at give en hund et godt hundeliv.


26-10-2015, 17:48

Hej Aase.
Jeg er godt klar over at det er dem der skal betale forsikringen og også kommer til at hjælpe mig med at købe mad. Men jeg forstår ikke hvorfor du har skrevet at det er dem der er ansvarlige for pleje, opdragelse og omsorg? tror du ikke jeg ved hvordan en hund skal have det? ikke for at lyde sur men jeg elsker dyr og jeg ville aldrig lade et dyr have det dårligt. selv vores kat er doven og sur men jeg elsker den overalt på jorden og passer på den.
Du skal vide at jeg aldrig vil købe en hund hvis jeg ikke de giver mig lov. Det er en familie beslutning det er jeg klar over. Det er heller ikke fordi de ikke kan lide dyr så... Ja jeg håber bare på at få nogle råd til hvordan jeg kan overtale dem til at synes det er en god ide eller bare komme til at snakke om det igen for det er rigtig akavet når nogle nævner hund begrund af den sidste episode med brevet...

29-10-2015, 09:50

Dine forældre er ansvarlige ved køb af "din" hund, du kan ikke underskrive købskontrakt, tegne forsikringer, o.s.v. før du er myndig 18 år gammel. Det kan kun dine forældre.
Du kan kun aftale med dine forældre, at du vil tage ansvar overfor den, ved at passe hunden og hjælpe med de udgifter, det koster at have hund, engang når du bliver ældre.
Da du ikke 13 år gammel, kan forudse, at du nu og i de næste 10 år kan tage det fulde ansvar, synes jeg du skal lytte til dine forældre, og ikke plage om, at i skal få hund i familien, men i stedet som jeg skriver gå ture og passe andres hunde, indtil du er voksen og kan købe din egen hund.

09-12-2015, 11:47

Søde Astrid,

Hvor kan jeg godt sætte mig ind i dit sted! Da jeg var 13 år gammel var der intet jeg helle ville, end at få en hund. Mine forældre sagde fast "nej" hver gang jeg spurgte, hvilket jeg godt kan se nu, var det eneste rigtige svar. Når man er 13 år gammel kan man klare hele verden, og en hund er en smal sag. Men bare vent til du starter på gymnasiet - så er det ikke hunden der kommer i første række. Jeg er selv blot 21 år gammel, og har for bare et par uger siden erhvervet mig min allerførste hund. Jeg har sparet op til ham, tja, lige siden jeg var 13 år gammel, og nu har jeg ham endelig! Og ved du hvad? Det er SÅ meget federe at få ham nu, hvor jeg med sikkerhed både har tid og råd til ham - og så er han endda min helt egen! Jeg ved godt at det virker som praktisk talt en evighed til du fylder 21, men bare vent - inden du har set dig om, så er dagen kommet hvor du helt selv kan bestemme, og kan gå ud og købe en hund.
Giv dig i stedet i kast med at lufte andre folks hunde, og læse en helt masse om det at have hund - og lige pludselig, så er det din tur til at få een!

Lige nu virker det super uretfærdigt, at dine forældre siger nej, men tro mig, de gør det kun fordi de kun vil give en hund det allerbedste liv som den kan få - og det er ikke lige nu at de har mulighed for det. En hund koster meget mere end man lige går og regner med. Jeg var i sidste uge til dyrelægen med min basse, bare en helt almindelig omgang tjek i hoved og bagdel, og så lidt praktisk oven i - og det blev næsten 900 kr. Og det var en billig omgang. Hvis man så også medregner mad, legetøj, skader, sygdom, træningskurser, vacciner, forsikringer mm., så er det lige pludselig meget dyrt at finansiere end vovse - især når man kun er 13 år gammel.
Du nævner også, at din far er ved at flytte. At flytte er en af de 3 største stressfaktorer et menneske kan blive udsat for, og det ville derfor være meget uhensigtsmæssigt at få en hvalp lige præcis nu. Det ville stresse hunden at kunne mærke, at I er stressede over flytningen, og det ville være en meget skidt start på dens liv. En hvalp har brug for fred, ro og faste rammer, og det ville I ikke kunne give den lige nu.

Jeg ved at alle os ski*e voksne bare tror at vi ved alt, men tro mig når jeg siger, at du vil takke os for beslutningen når du bliver større. Så mit råd er at begynde at spare op til din hund allerede nu, så du ved med sikkerhed, at du har råd når du bliver stor nok til at købe din egen, og så se at få nogle tjanser med at lufte og lege med nogle andres hunde - jeg ved at der er rigeligt der ude, som meget gerne vil have en ung, sød pige til at gå med deres guldklump :)

Op med hovedet og fat mod! Det er ikke altid at man kan få hele verden - nogen gange må man give det lidt tid, og så skal man nok få alt hvad ens hjerte begærer.