Indlæg: 19

Oprettet af | Oprettet: 03-08-2015, 14:06

Dværgpincher fra Kennel Vedhauge - kirke Såby. En dårlig oplevelse.

Jeg har købt en Dværgpincher i ovennævnte kennel. De havde for godt et år siden et kuld, på fem hvoraf den ene var en hun. Jeg betalte depositum for den lille hun. Jeg var flere gange på besøg, hvor de fem hvalpe var i stuen medens jeg var der. De kalder det for stueopdræt, men jeg kunne ikke ungå at bemærke at der var mange hunde i en tilhørende lade på gården.
En ældre dame og hendes datter har kennelen. Den har vist på et tidspunkt være velset.
En dag blev jeg ringet op af ejeren og hendes datter, som fortalte at den lille hun hund var død.
Om aftenen medens hundemoderen var ude, havde mor og datter flyttet rundt på hvalpene, så da hundemoderen sprang op i kurven (en balje af hård plastic), havde hun knækket halsen på den lille hvalp.
Jeg sagde herefter ja til at få en af hanhundene. Tiden nærmede sig hvor jeg kunne få min hvalp hjem, To af halpene lignede hinanden, bortset fra størrelse. Jeg besluttede mig for den mindste.
Datteren satte med en tuschpen nogle tydlige streger på maven af hvalpen.
Da jeg et par dage efter kom for at hente min hvalp, var der ingen tuschstreg på maven. Det bemærkede jeg, men datteren slog det hen. (jeg ved at kennelen tilstræbe små hunde, så tænker at den var vigtig for dem at beholde den lille som jeg havde valgt)) så jeg tog den anden med hjem. Det viste sig jo også at der var fejl i registreringen da Bølle var hos min dyrlæge første gang, der var byttet rundt på papirerne,fra kennelen. Det så ud som om det var en forkert hund jeg havde. Min dyrlæge fik reddet trådene ud. En alvorlig fejl som Jytte fra Vedhuge havde begået.

Bølle hedder han, og er en stor Dværgpincer på godt et år nu. Sammen med Bølle har jeg en lille blanding af en dværgpincher og chihuahua. Hun er som en kærlig hundemor for lille Bølle - er det stadigvæk selvom han er betydeligt større en hun er. Begge to sover tæt op af mig om natten :-);
Desværre vidste jeg ikke, da jeg betalte depositum for Bølle, at hans far var en dværgpincher med kip ører (hængeører) moderen har de flotteste stritører. Jeg anede ikke at en Dværgpincher kunne have hængeører.
Jeg elsker Bølle lige meget hvad, men jeg er ked af at han har et - til tider stritøre, medens det andet hænger. Selvfølgelig har jeg nævnt det for kennelejeren som frækt sagde til mig at jeg jo bare kunne aflive Bølle. Det har jeg slet ikke i tankerne, men det siger en del om Kennel Vedhauges ejer.
Og det bekymrer mig at de bruger Backbone - som Bølles far hedder, til den ene avl efter den anden. Det kan give alvorlige problemer ved fremtidig avl, da mange pinchere i fremtiden vil have hans gener, og der kan blive en form for indavl, uden at det egentlig vil blive opdaget. Og en masse dværgpinchere som min Bølle med to forskellige typer af ører.

Det der piner mig mest er, at Bølle er meget frygtsom. Jeg bor i dejlig åbne og grønne omgivelser og mine to hunde og jeg går mange ture i området. Han er bange for alt og alle. og jeg prøver at få ro på med godbidder. Men det er synd for ham. Tænker også, at på en gård langt ude på landet, hvor han er født - ikke har været megen socialisering. Jeg ved fra kennelejeren, den gamle dame selv, at hvalpene har været i stuen, hvor de har tisset og besørget. Når så datteren kom hjem fra sit arbejde, har hun gjort rent efter hvalpene.
Bølle var også ualmindelig lang tid om at blive bare en smule renlig, og det på trods af at jeg ofte tog ham ud i haven. Nu er han næsten - dog kan det ske en enkelt gang imellem. Bøller er nu 13 måneder.
Måske Vedhauge en gang har været en anderkendt kennel. Men jeg tænker at der er en tid til al ting her i livet. De tog også en hvalp tilbage af samme kuld fordi ejeren ikke magtede den.
Jeg magter Bølle, selvom det er hårdt, men jeg kan mærke at han stille og langsom bliver bedre. I gåe mødte vi en dame med rollator, og det er eent af Bølles rædsler. Det fortalte jeg damen, og hun var så venlig at blive ved os et stykke tid, så Bølle kunne opleve at en rolator ikke var fatlig. Og sådan går vi langsomt til værks. Og det er da blevet meget bedre. Men ikke nemt når han er bange for de fleste mennesker vi møder.


Skriv et svar til indlægget03-08-2015, 16:34Det lyder ikke rart, det du fortæller. Men da du har købt en hvalp med DKK stambog, har du mulighed for at sende en klage til Dansk kennel klub, om de oplevelser, du har haft med den opdrætter.

03-08-2015, 22:05

Kære Åase Hansen. Jeg har i dag talt med Dansk Kennelklub - men hun vidste ikke rigtig om det var noget hun kunne gå ind i og havde travlt. Jeg havde bestemt regnet med at de ville tage sagen alvorlig.

03-08-2015, 22:07

Kære Aase! Måske hun havde travlt med telefonden. Så måske jeg skal sende et brev.

04-08-2015, 07:43


En henvendelse/ klage over en opdrætter, skal sikkert ske skriftligt. Det er jo ikke lige medarbejderen man taler med i telefonen, der afgør hvad der evt. skal ske overfor opdrætteren.
En opdrætter i DKK er forpligtiget til at følge DKK`s regler for avl.

04-08-2015, 07:49

Tak Aase - du har ret. Den 10. skal jeg til dyrlæge med begge hunde til det årlige check. Vil vende sagen med hende. Samme dyrlæge som jo også opdagede den alvorlige fejl, at hund og registrering ikke passede sammen.

04-08-2015, 09:04Når jeg læser dit indlæg, forekommer den hundehandel som værende noget useriøst "stueopdræt" . Det undrer mig opdrætter er en mangeårig DKKopdrætter.
Ikke fordi det kun var det kuld hvalpe, hvor du skulle have haft en tæve fra, der var inde i privaten.
Det er ikke unormalt at en lade er indrettet og godkendt af DKK som hundeopholdsted for flere andre hunde.
Men som hvalpekøber, skal man også være kritisk, og ved besøg hos opdrætteren, før køb spørge sig selv om man vil købe en hvalp der.
Du kunne have annulleret handlen, da du ikke kunne købe den tævehvalp, du havde aftalt.
Og i hvert fald ikke accepteret at købe den forkerte hanhvalp.
Hvis du havde betalt et depositum på x-antal kr. havde du selvfølgelig haft ret til at ophæve handelen og få det tilbage, når opdrætter ikke kunne levere "varen" .
Du købte hvalpen alligevel, og nu er der gået næsten 1 år, så juridisk set tvivler jeg på, DKK kan gøre andet i den hundesag end påtale problemerne overfor opdrætter, så de ikke gentager sig.

04-08-2015, 10:03

Tak Aase - jeg fortryder også at jeg ikke gjode som du skriver. Nu holder jeg af Bølle og vil naturlgvis ikke af med ham. men hvis jeg havde sagt fra da hun hunden jeg skulle have, blev trampet ihjel. Så var jeg ikke forpligtet til at tage en anden hund. Der var ikke flere hunner. Nu har jeg Bølle, som er en Bølle og er glad for ham, selvom det har været meget svært fordi han er bange for alt og alle. Men der er sket stor fremgang på det sidste.
Men jeg tænker at den kennel ikke lever op til sine egne løfter. Og deres adfæed over for mig nu, fortæller en del. Som sagt jeg går videre med sagen, når jeg har været hos min dyrlæge den 10. Hun ved jo også at der var rod i papirerne fra kennelen. Den hund som jeg havde valgt, og som havde fået streg på maven , og som jeg ikke fik fordi man mente at det kunne være ligemeget. Det var også den hun som ligner Bølle, blot er Bølle større.. Det er den hund de har taget retur, fordi ejeren i Jylland ganske enkelt ikke kunn klare at den var så gøende af alt og alle. Og det samme har Bølle gjort. Det gør han endnu, men er blevet bedre.
Jeg kan kun advare imod Kennel Vedhauge.

04-08-2015, 14:27
Jeg synes det et fint du her på Gipote advarer mod køb af hvalpe på "Kennel Vedhauge", udfra de oplevelser, du har haft. Også at du skriver til DKK herom. De kan så om ikke andet, notere sig din klage og huske den, hvis de får andre klager.

Til al held kom Bølle til at bo hos dig, trods hans problemer, er du heldigvis glad for ham, og arbejder på at han får et godt liv, sammen med din anden hund. Det beviser du er en hundegod og ansvarlig hundeejer. Det bør opdrætteren være glad for, og selvfølgelig ikke bare sige du kan aflive ham.

04-08-2015, 20:25

Tak Åse. Jeg vil give dig ret, hvorfor sagde jeg ja til en anden hund - en han. Har selv tænkt meget over det. Men når jeg sad og talte med den ældre kvinde, var der en storhed over hende og kennelen. Der er mennesker som kan fortrylle en. Og hun var bestemt ikke rar ved hendes adoptivdatter. Jeg undrer mig også. Jeg opdagede at jeg havde fået en tid hos min dyrlæge alt for tæt på sidste vaccination - og fik ændret så det først er i novenmber. Så jeg må til at skrive i morgen. Men jeg kan også altid få oplysninger ved min dyrlæge, hvis der er brug for det.

04-08-2015, 20:37

Ja - jeg er glad for lille Bølle og selvfølgelig også Mini. Han har været vanskelig, og jeg har til tider været meget træt. Men aldrig fået den tanke at jeg ikke ville have ham mere. Og nu er der virkelig sket fremskridt. Specielt i dag har det virkelig været til det bedre.. Jeg er glad for at have dig at skrive med. Det hjælper mig meget. Tak - kærlig hilsen Dorthe

05-08-2015, 08:12


Det vil være godt om du kan få dyrlægen til skriftligt at dokumentere, der var fejl i registreringen, så du kan vedhæfte dyrlægens ord til dine egne overfor DKK - som du selv skriver, var det en alvorlig fejl af kennelen, og rod i papirerne er noget som DKK plejer at reagere på (i hvert fald min fornemmelse.);

Men ellers enig med Aase i, at der nok ikke er så meget at komme efter, når du har valgt at beholde hunden - kipører eller mangel på samme er jo ikke en fejl, der hindrer hunden i at få et almindeligt godt hundeliv. Og det har den da fået hos dig :);

05-08-2015, 20:02

Tak for kommentar Tina Baltzersen. Nej du har nok ret. Og jeg vil ikke af med Bølle, og ville da slet ikke kunne holde ud at tænke på hvordan han mon så havde det. Og han er jo også meget glad for lille Mini og hun for ham. Mini er en blanding af Dværgpincher og chihuahua.
Men når man slår sig op som en anderkendt kennel, så er det ikke i orden at opføre sig på den måde. Og bekymrende er det at man i flere kenler, måske i mange, avler på den samme hund fra Kennel Vedhauge. Og det bekymrede også den dame som jeg talte med i kennelklubben. Og det kan de formentlig følge med i dér.

Mit ærinde er, at advare mod Kennel Vedhauge, og alle de kenler som nu avler på Vedhauges Backbone.

Og jeg kan sagtens få min dyrlæge til at bekræfte at der var rod i papirerne. Og det bekræfter mig i, at Bølle jeg har, ikke er den hund som jeg ville have. Den var noget mindre. Men kennelen tilstræber små hunde, og derfor måske de kan have byttet om. Jeg ved det ikke. Nu er Bølle min. og det bliver han ved med at være:-) Og han udvikler sig positivt. Og den kærlighed er der mellem de to hunde nyder jeg.

05-08-2015, 20:06

Det er Bølle der er den store, og på billedet er han 3¨måneder. og Mini er to år.

06-08-2015, 09:52


Ja, kennelklubben kan godt se, hvor mange gange en hanhund er blevet brugt i avl, og det kan vi, der er medlemmer også se - DKK har en såkaldt matadoravlsgrænse (kan læses om på deres hjemmeside) - om den er overtrådt hér, har jeg ikke undersøgt.

Men ved en hurtig googlesøgning kunne jeg se, at der har været opdræt på Vedhauge i mere end 60 år - jeg mener også min farfars sidste hunde var derfra - gode hunde der blev gamle, også lidt derfor denne tråd vakte min interesse.

På trods af en pæn hjemmeside kan det jo godt være, der er nogle ting, der ikke helt fungerer så godt på kennelen mere, så skriv til DKK og se hvad der kommer ud af det. Held med det og fortsat god fremgang med Bølle :);

06-08-2015, 20:19

Tak Tina. Vil jeg også gøre. Jeg talte med en dame fra DKK - som var enig med mig i min bekymring om vedvarende arvl på Backbone. Idet der med tiden vil blive en del krydsninger hvori han er indgået på et tidspunkt.
Hjemmesiden står en mand for. Han hjælper damerne på kennel Vedhauge. Jytte fra kennelen fortale mig at hun var utilfreds med, at de 3 dværgpinchere som de over tid havde foræret ham, som tak for hjælp, blev opbevaret hver for sig i små bure hjemme hos ham, når de var alene hjemme. Det lyder ikke rart.

11-04-2016, 11:12

Kære Tina! Skriver først nu igen. Bølle har været en større opgave end jeg regnede med. Og er taknemmelig på trods, at jeg fik ham. Tænker at han kunne risikere at blive leveret tilbage til Kennel Vedhauge, som én af hans brødre blev. Måske dem alle, det ved jeg ikke noget om. Først nu kan jeg begynde at slappe af. Bølle er nu 1 år og 7 måneder. Han er endnu en smule vanskelig, men vi kan sommetider være heldige at gå en tur uden at han flipper ud over en anden hund . Tror på at han en dag falder helt til ro. Lille Mini er sød ved ham og omvendt. Men kan ikke lade være med at tænke på at jeg betalte 8.000 kr. for Bølle, fordi jeg ville være sikker på at få en hund uden problemer. Jeg kan kun sige, at Kennel Vedhauge måske har været en anderkendt kennel. men jeg vil på det kraftigste advare imod at købe hund der. Tænker også på at én af Bølles brødre blev leveret tilbage fordi hans familie ikke magtede ham. Måske er flere leveret tilbage? Jeg holdt ud med Bølle, kunne ikke klare tanken om at han kom hos en ny familie som måske ikke kunne holde ham ud.

11-04-2016, 11:13

Kære Tina! Skriver først nu igen. Bølle har været en større opgave end jeg regnede med. Og er taknemmelig på trods, at jeg fik ham. Tænker at han kunne risikere at blive leveret tilbage til Kennel Vedhauge, som én af hans brødre blev. Måske dem alle, det ved jeg ikke noget om. Først nu kan jeg begynde at slappe af. Bølle er nu 1 år og 7 måneder. Han er endnu en smule vanskelig, men vi kan sommetider være heldige at gå en tur uden at han flipper ud over en anden hund . Tror på at han en dag falder helt til ro. Lille Mini er sød ved ham og omvendt. Men kan ikke lade være med at tænke på at jeg betalte 8.000 kr. for Bølle, fordi jeg ville være sikker på at få en hund uden problemer. Jeg kan kun sige, at Kennel Vedhauge måske har været en anderkendt kennel. men jeg vil på det kraftigste advare imod at købe hund der. Tænker også på at én af Bølles brødre blev leveret tilbage fordi hans familie ikke magtede ham. Måske er flere leveret tilbage? Jeg holdt ud med Bølle, kunne ikke klare tanken om at han kom hos en ny familie som måske ikke kunne holde ham ud.

11-04-2016, 11:13

Kære Tina! Skriver først nu igen. Bølle har været en større opgave end jeg regnede med. Og er taknemmelig på trods, at jeg fik ham. Tænker at han kunne risikere at blive leveret tilbage til Kennel Vedhauge, som én af hans brødre blev. Måske dem alle, det ved jeg ikke noget om. Først nu kan jeg begynde at slappe af. Bølle er nu 1 år og 7 måneder. Han er endnu en smule vanskelig, men vi kan sommetider være heldige at gå en tur uden at han flipper ud over en anden hund . Tror på at han en dag falder helt til ro. Lille Mini er sød ved ham og omvendt. Men kan ikke lade være med at tænke på at jeg betalte 8.000 kr. for Bølle, fordi jeg ville være sikker på at få en hund uden problemer. Jeg kan kun sige, at Kennel Vedhauge måske har været en anderkendt kennel. men jeg vil på det kraftigste advare imod at købe hund der. Tænker også på at én af Bølles brødre blev leveret tilbage fordi hans familie ikke magtede ham. Måske er flere leveret tilbage? Jeg holdt ud med Bølle, kunne ikke klare tanken om at han kom hos en ny familie som måske ikke kunne holde ham ud.

11-04-2016, 11:13

Kære Tina! Skriver først nu igen. Bølle har været en større opgave end jeg regnede med. Og er taknemmelig på trods, at jeg fik ham. Tænker at han kunne risikere at blive leveret tilbage til Kennel Vedhauge, som én af hans brødre blev. Måske dem alle, det ved jeg ikke noget om. Først nu kan jeg begynde at slappe af. Bølle er nu 1 år og 7 måneder. Han er endnu en smule vanskelig, men vi kan sommetider være heldige at gå en tur uden at han flipper ud over en anden hund . Tror på at han en dag falder helt til ro. Lille Mini er sød ved ham og omvendt. Men kan ikke lade være med at tænke på at jeg betalte 8.000 kr. for Bølle, fordi jeg ville være sikker på at få en hund uden problemer. Jeg kan kun sige, at Kennel Vedhauge måske har været en anderkendt kennel. men jeg vil på det kraftigste advare imod at købe hund der. Tænker også på at én af Bølles brødre blev leveret tilbage fordi hans familie ikke magtede ham. Måske er flere leveret tilbage? Jeg holdt ud med Bølle, kunne ikke klare tanken om at han kom hos en ny familie som måske ikke kunne holde ham ud.