Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 08-07-2015, 09:48

Aggressiv og utilregnelig adfærd

Hej

Jeg har haft min hund i omkring 5 år. Han er en han chihuahua og er generelt glad, både for mennesker og andre hunde. Han er altid utrolig opsøgende og nysgerrig, og har meget energi (til tider lige i overkanten);
Mit problem med ham er at lige så sød han kan være, lige så utilregnelig og aggressiv kan han være.
Det kommer ud af det blå, hvis det ikke lige passer ham.
Så sent som i dag, kan jeg mærke han er lidt træt efter en lang gåtur, og når han bliver træt er hans lunte utrolig kort, så jeg beder ham om at lægge sig i kurven, og roser ham når han adlyder.
Han bliver ved med at opsøge min veninde og jeg, som sidder i sofaen, og pludselig når hun flytter sin fod, bum så bider han. Han advarer ikke først, ingen knurren eller vrissen han markerer bare og sidder så direkte i hende fod!
Det er sket gang på gang, meget sjældent med mig (måske 2 gange i alt sen tid jeg har haft ham) men ved alle andre er han bare så utrolig utilregnelig lige pludselig.
Finder han ting, får han hurtigt ejerfornemmelse, og så kan man slet ikke komme i nærheden af ham. Han bliver fuldstændig fanatisk og bider og knurrer.
Jeg ved ikke hvordan jeg skal agere på hans aggressive opførsel?! Jeg har søgt og søgt alle steder, og kan kun se at jeg ikke må straffe eller skælde ham ud, men hvad skal jeg gøre når han bider folk?! Se passivt til?! :/
Ser frem til hjælpende svar :-);

Mvh Michelle

Skriv et svar til indlægget11-07-2015, 18:47


Jeg kan se du også har skrevet til gipotes brevkasse og fået svar fra adfærdsbehandleren, og måske har du kunnet bruge det, men jeg er ikke helt enig i svaret.

Mener ikke din hund, som du ellers beskriver som velfungerende, er aggresiv - jeg tror du overser nogle signaler. Når I har gået en lang tur, kan det være han er træt og øm i kroppen, men at du har gæster er selvfølgellig spændende for ham - hvis han har lagt sig til rette ved din veninde og hun flytter foden bli'r han måske ramt i sin ømme krop eller forskrækket, og derfor reagerer han.

Det er meget almindeligt at hunde har "ejerfornemmelser" over det, de har taget - det skal man bytte sig ud af, med noget der er bedre, end det de har - eller også lade dem være i fred med det, med mindre det selvfølgelig er farlligt for dem.

Du skal naturligvis ikke bare se passivt til, hvad der sker - når du har gæster, kan du ha' hunden i snor, så den hele tiden er ved dig og ikke kommer i kontakt med gæsterne - bed dem om at ignorere hunden - skal de ha' kontakt kan det foregå med godbider el. legetøj, men det du helst vil ha' er vel, den er rolig og ikke skader nogen - alternativt kan du ha' hunden bag en børnelåge, så den stadig kan følge med, men ikke gøre nogen noget.