Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 04-06-2015, 08:23

min hund vil ikke gå tur/ha sele på

Min dejlige 4 mdrs hvalp vil ikke ha sele på. Løber væk når jeg finder den frem. Når vi først er ude pisker han afsted. Prøvede i en periode at træne "gå pænt" ved at stoppe op når han trak eller gå den anden vej, men det hjalp ikke. Tænkte at han måske fik for mange krav og det var derfor han ikke ville ha snor og sele på, så går bare nu uden krav. Synes ikke det har hjulpet, men virker mere glad på turen. Han er ikke frygtsom eller bange for ret meget. Men er dog obs på at han kan stresse pga mange indtryk og det viser sig ved at ha ikke tager en godbid. Har nogen råd ? Mvh Dorte

Skriv et svar til indlægget04-06-2015, 09:35

Tak for svaret :) nej har ikke gjort som dig, sikkert fejl, men vil Ta den mere med ro generelt og prøve at give sele på uden at vi skal ud og gå, måske jeg kan ændre hans følelser omkring situationen.

04-06-2015, 16:32


Du skriver ikke hvilken race din hund er. Bliver den lille, mellemstor, eller meget stor som voksen.
Jeg synes nu alle hunde skal lære at gå rimeligt pænt, at man skal kunne styre dem, uden de trækker og halser afsted. Især er det vigtigt, hvis man har en stor stærk hund.
Jeg har oplevet hundeejere, der lod hunden gå løs, fordi de ikke kunne holde og styre dem i snor.
Og det er både forbudt og farligt.

Men en lille hvalp på 4.mdr. kan du ikke forvente kan lære det på kort tid. Den skal ud og opleve "verden", man skal jo huske, man går tur for at dække hundens behov. Ikke kun for at den laver småt og stort. Hvalpen skal have lov til at være "fri" i snor, stå stille og snuse, og går nok frivillig med, når du lidt efter går videre.

Lufter du ham på grønne områder, i skoven eller på stille villaveje, uden særlig meget trafik, kan du med fordel give ham en flexline på selen eller halsbånd. Så kan han løbe lidt frem og tilbage, og du kan kalde ham til dig ved hjælp af en enkelt kommando og en godbid. En almindelig line, brugte jeg på byture, så var det også nemmere at passe på de ikke spiste "byens affald", som hvalpe og Beagler ellers gør. Uden dog at kræve de skulle følge mig i kort snor på venstre side.

M.h.t. at lære at gå i sele, kan det sikkert være en god ide` at give ham den på noget før i skal gå tur, så han vænner sig til den, og ikke forbinder den direkte med gåturen. Jeg har ikke så meget erfaring med seler, som jeg kun har brugt til et par ældre hunde.
Dengang jeg havde hvalpe i 91, 94 og 95, brugte vi som krævet til hvalpedressur, bløde dressur-halsbånd, der var at bomuld med kæde, og den slags halsbånd har jeg brugt til hundene også som voksne, samt til Bella der har "arvet" et par stykker af dem.
05-06-2015, 16:01

Han er coton de tulear på godt et par kilo, så bliver ikk svært at holde ham. Men synes det går bedre nu vi har både snor og flexline og vi lufter ham både by og eng. Tak for svar :)

06-06-2015, 08:50


Det er en rigtig skøn lille hund. Godt det går bedre nu. Al tilvænning kræver tid og tålmodighed. Og så skal man huske at have god kontakt, snakke med sin hund, og have lidt godbidder i lommen, når man går tur. Det skaber tryghed, og samhørighed, for både hvalpe og voksne hunde.

Held og lykke med den lille fyr.