Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 01-06-2015, 18:05

Overvejer bichon havanais hvalp, førstegangs hundeejer

Hej med jer

Jeg er ny herinde fordi jeg går med overvejelser om at få mig en lille hund. Jeg overvejer en Bichon Havanais af flere grunde. Heriblandt dens størrelse, at den er allergivenlig, og at dens sind beskrivels som legesyg, kærlig, blid mv. Og så synes jeg de både er og ser så søde ud :);

Hvilke overvejelser skal jeg gøre mig inden jeg måske springer ud i det?

Jeg bor alene i en lejlighed med en stor altan så der er god plads til at den kan komme lidt ud der.
Jeg har fuldtids job, vil det være et problem at jeg er væk så mange timer om dagen og at der ikke er andre til at tage sig af den? Jeg kan måske finde en løsning med at tage den med på arbejde nogle dage, det er en mulighed.

Hvad skal man overveje i forhold til køn, han eller hun?

Hvis de får en godt gåtur morgen og aften er det så nok motion? Evt. luft på altanen(20kmv) morgen og gåtur eftermiddag og/eller aften.

Jeg ved man skal have en forsikring og at de ikke koster alverden og at man kan købe en sygeforsikring til dem også.

Som i kan høre er jeg ny i det her og vil gerne gøre hvad jeg kan for at undersøge og have så meget info så jeg har et godt grundlag at ta beslutningen på og ikke kun at jeg synes det kunne være hyggeligt med en hund.

Hvor lang tid skal jeg forvente at have tid til den 24/7? Hvis jeg har 3 ugers ferie og evt. samme periode fast med på arbejde vil det så være ok. Eller skal jeg forventer meget længere tid?

Ja det er en helt masse spørgsmål, håber på jeres erfarne og gode råd og inputs :);

Mvh Sara

Skriv et svar til indlægget02-06-2015, 10:34


Det er godt du vil forberede dig på den bedste måde, inden du evt. anskaffer dig en hund.

Bichon Havanais er da også en handy størrelse - nem at bringe med mange steder - om de er helt så allergivenlige, som det siges er jeg ikke helt sikker på - det kommer vist an på hvad man er allergisk overfor.

Men jeg synes, det er et problem at du har fuldtidsjob og ingen til at se efter hunden en lang dag. Har du mulighed for at køre hjem i en frokostpause el. lignende ?
Især hvis du vælger en hvalp, er der jo meget at være opmærksom på inden man forlader hunden -ledninger og andet skal den skærmes for at bide i + den skal tisse og gøre stort rigtig mange gange.
At du kan ta' den med på job nogle dage løser jo ikke problemet de andre.

Men 3 ugers ferie er da fint til indkøring af hund.