Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 25-05-2015, 06:15

problem med han hund

Hej!

Håber du kan hjælpe, vi har et meget stort problem med vores han labrador på 18 måndeder. Han er meget veltrænet og vi har gået på 3 hunde trænings hold. Vi rr begyndt at få problemer når han møder andre han hunde. Han er ikke i snor når han møder dem.
Han løber hen til dem og ligger sig ned. Men når han rejser sig gør han sig stor og lige hæver hoved nogengange også det ene forben.
Problemer er at han ofte kommer op og skændes og bliver skældt ad fra den anden hund. Han har aldrig bidt nogle.
Hvad gør man? Skal vi få lavet en kastation? Hvad betyder det?
Det er vores første han hund og han har virkelig været en udfordring. Han er kendt for at være meget energisk men usikker.

Håber du kan give et par tips på vejen.

Christina

Skriv et svar til indlægget25-05-2015, 14:49

Hvis du lufter din hund uden snor på, og i møder en anden hund som ejeren har i snor, bør du straks tage din hund i snor. - Brug aldrig den undskyldning, "at din hund gør ikke noget." - Så er de "ligestillet", og kan passere hinanden som regel uden problemer.
Hvis din hund ikke kan det, så kan han lære det. Få øjenkontakt til ham, snak med ham, evt. ved hjælp af en godbid indtil i har passeret den anden hund.
Slip ham kun, hvis den anden ejer også synes det er en god ide`, at de to hunde skal hilse på hinanden, evt. lege, og derfor også slipper sin hund. Samt at det sker på et rimelig roligt ubefærdet område. Og i begge har fuld kontrol over jeres hunde.

Selv ville jeg aldrig gøre det, hvis de to hunde af samme køn ikke i forvejen kendte hinanden.
Det kan nemlig meget hurtigt ende i slagsmål, mellem 2 voksne hunde af samme køn.
Og det vil ske en dag, hvilket kan få meget ulykkelige konsekvenser, også på længere sigt, måske endda bøde og aflivning ifgl. hundelovens regler om skyld og skambid.

Når din hund løber hen til en anden hund, og lægger sig ned, betyder det, at han viser "overgivelse." Han er jo ung og vil sikkert bare lege.
Når han så rejser sig igen, gør sig stor, er det fordi han alligevel bliver usikker på den anden hund`s reaktion, der især hvis den er i snor, selvfølgelig "skælder ud", for at undgå at din hund nærmer sig. Det får så også din hund til at "skælde ud" både med mund og krop, hvilket man kalder "hundesprog" mellem 2 hunde.

Det er ikke nogen unaturlig adfærd mellem hundene. Når de ved ejers fejl mødes på den måde.
Heldigvis har din hund endnu ikke følt sig presset til at bide fra sig, og vel heller ikke selv blevet bidt.

Jeg ved ikke, hvorfor du tænker på at kastrere ham. Glem det. Han er stadig ikke rigtig voksen, hanhunde er senere modne end tæver, og med alderen vil han blive mere rolig og erfaren ved mødet med andre hunde. Det mener jeg du kan hjælpe ham til,ved at lufte ham i snor, få kontakt før og når i passerer andre hunde, og kun hilse og lege med hunde han kender, når deres ejer er indforstået i det.
Held og lykke med din energiske Labrador, han er jo en hel normal fungerende ung hund. Gør ham ikke til et problem, lad ham dog beholde sine sten.
25-05-2015, 14:56

Hej igen.

Vi hilser ikke på andre hunde i snor. Det er aldrig ham der gør først så det må være noget han kropssprog viser. Han er en meget usikker hund fx gør hvis tingene er anderledes.
Problemer er at tidligere bare har gået hvis en hund har gøet af ham, men nu gør han igen. Han har aldrig skændes med en lille hund og heller ikke kastreret han og heller ikke hun hunde.

Vi tænkte kastationen ville hjælpe med at de andre hunde måske ville se på ham anderledes.

Vi går altidi grønneområder og han er en virkelig hyper hund derfor løber/gå vi altid uden snor men er meget opmærksomme. Han kommer altid når man kalder.
Det er dog mig der skænder ham ud ikke andre ejere. Det stammer nok af afmagt og fordi jeg ikke ved hvordan jeg håndterer det.

25-05-2015, 17:58


Mit råd til dig vil være at få besøg af en adfærdsbehandler, der kan se og vurdere din hund i forskellige situationer. Han/hun kan så råde dig for, hvordan du skal reagere. Og dermed gøre dig til en mere rolig og glad hundeejer.
Jeg er helt sikker på, du bliver rådet til aldrig at skælde ud. Skældud og mange ord forstærker kun en uønsket adfærd. Din afmagt går lige i din hund.
Og at han gør af en hund, der gør af ham, ville jeg ikke gøre til et problem, udover jeg ville stoppe det, ved at tage ham i snor og gå min vej. Det er meget flot han altid kommer, når du kalder også i situationer, hvor han har sin opmærksomhed på en anden hund.

Hvis han virkelig er unaturlig hyper i forhold til sin alder, kan det være en god ide` at aktiverer ham mere hjemme på en måde, hvor han skal bruge sit hoved i stedet for lange gå-løbeture uden snor.
Der findes meget hunde-aktivitets legetøj, du kan købe, og du kan også selv lave noget.

Især som første-gangs hundeejer kan det anbefales at man deltager på et hvalpetræningshold. Her oplever man at andre hundeejere har lignende problemer som en selv, det styrker også ens selvtillid, og man giver og får gode råd om, hvordan problemerne klares.
Din hund er nu for gammel til at starte på sådan et hold, men efter sommerferien kan du evt. prøve at finde en træningsplads, der passer til dit og din hunds behov for læring og oplevelser.26-05-2015, 00:34

Skæld ud = føj

Vi har gået på 3 hold og går stadig.

Vi skrev egentlig for at få råd af adfrædsbehandeleren på denne side. Og nej han er ikke mere hyper end alle andre han hunde på hans alder.

26-05-2015, 05:24


Du har da fået udmærkede råd hér - det første er fuldt dækkende: snor på når I møder andre hunde - skal han være løs, så kald ham til jer inden han spotter en anden hund. Han begynder at "svare igen" fordi han er ved at være voksen.

Via brevkassen hér på Gipote kan du skrive til adfærdsbehandleren...

26-05-2015, 10:08

Undskyld jeg efter bedste evne som hundeejer til 8 Beagler siden 1981 har svaret dig og ikke forstod det var Gipotes adfærdsbehandler, du søgte råd af.

Så havde jeg som Tina nu har gjort, henvist dig til at skrive til adfærdsbehandleren i brevkassen.