Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 19-05-2015, 10:26

Hund der gøer når man snakker med andre personer på trænings plasen.

Jeg har en dejlig ulvegrå schæfertæve på 4 år. Hun er begyndt at gø en del når vi er på træningspladsen, det kan være når træneren kommer for at fortælle hvad vi skal træne. Og når vi står på række, inden vi skal starte træningen. Hun er klikket trænet lige fra hun var hvalp af, men det virker som hun kobler fra når vi skal snakke med andre personer. Vi går spor hverdag og ude at finde genstande, så det er ikke fordi hun ikke bliver brugt. Jeg er begyndt at lige så snart hun begynder at gø. Drejer vi rundt og går væk derfra og så går vi tilbage og prøver igen. Hun bliver ikke trænet med bold da hun kører meget højt i drifterne, så vi arbejder på foder og det går også ude mærket. Vi vil blive glade hvis der er nogle gode råd og andre træningstips vi kan arbejde med. På forhånd tak. Hilsen Vera

Skriv et svar til indlægget19-05-2015, 11:25


Når jeg læser dit indlæg, kommer jeg til at tænke på en af mine Beagler. Hun havde nøjagtig den samme "opførsel" med at gø, når hun og jeg ikke var "aktive" sammen til dressur og på udstillinger.
Sådan var hun, alle hunde har jo deres egen personlighed, det kunne jeg ikke gøre noget ved.
Men da det var generende for de andre to- og firebenede på holdet, gav jeg hende Baldrian piller, før vi tog hjemmefra.
Det lagde lige den ønskede dæmper på hendes gø- adfærd, uden at gøre hende mindre aktiv.

19-05-2015, 17:21

Hej tak for dit svar, fik du det så trænet væk samtidig hun var på Baldrian for det er der jeg gerne ville hen. At jeg kan træne det væk, men det er noget jeg vil prøve at give hende. Hvornår skal man give hende det, så det virker når man kommer på træningspladsen. Hilsen Vera

19-05-2015, 17:22

Hvor mange skal hun have af dem.

20-05-2015, 08:50


Jeg husker det som et problem, da hun var hvalp og unghund. Hun fik 1-2 baldrian før vi kørte hjemmefra til udstillinger. Noget før da vi hver lørdag kørte til hvalpetræning.
Jeg gjorde ikke noget for at træne "gøeriet" væk.

Vi fortsatte ikke til dressurhold 1. Hun var vores eget avl, og hund nr. 5 i flokken, så det havde hun og jeg ikke opdragelsesmæssigt og socialt behov for.

Vi deltog fortsat i mange gå-ture i klubben, og på udstillinger. Efterhånden som hun blev ældre, var tilvænnet udstillingslivet, og kun blev taget ud af sit bur, når hun skulle luftes eller udstilles, stoppede gøeriet. så hun ikke mere behøvede baldrian.

Til gengæld var hun fra hvalp af utryg ved at køre i bil. Efter forskellige forsøg også ved piller fra dyrlægen, til lange køreture, - for med skulle hun jo,- sammen med de andre fire hunde, brugte jeg DAP spray. Hun fik et tørklæde om halsen, og både det og tæppet i buret blev sprayet med DAP. Det virkede fint. Så lå hun ikke og savlede mere.

M.h.t. hvor mange baldrian din hund behøver, kan jeg kun råde dig til, at prøve dig frem, hun har sikkert behov for flere end en Beagle, da hun jo er en noget større hund.
Baldrian er jo et naturmiddel, så det skader ikke, men hun skal jo alligevel kun have det antal der giver hende ro og kun stopper gøen, ikke sløver normal adfærd.