Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 13-05-2015, 14:53

overvejer en beagle evt blanding med beagle

hej ejere af denne skønne race vi overvejer vores hund nr to og er faldet for beagle og undersøger derfor lidt om denne skønne hund... jeg er hjemmegående vi har indhegnet have med mur og dobbeltlåger til udkørsel fra indkørsel vi har i forvejen en cavallierhan på 5,5 deler grund med mine svigerforældre dvs der er stort set altid nogen hjemme og ellers vil det max være en time om dagen osv... det jeg gerne vil spørge jer om jeg har læst om beaglen men hvad gør i i praksis med gåture længde og træning ud over ture... vi har en god lang markvej med mange dufte på den anden side af vejen lidt længere væk en anden lang naturareal langs en flod ( bor i italien uden for Torino) og en lille skov plus andre dejlige gåture i landsbyen rundt om parken ect jeg går sjællendt den samme tur to gange samme dag med vores cavallier... og derudover vil jeg gerne gå til hundetræning med den det gjorde jeg ikke med cavalieren pga sproglig usikkerhed men med hjælp fra div gode danske bøger og veninder har jeg alligevel fået en dejlig hund jeg er også ridepige så den skal også med i stalden og hilse på div dyr der... håber i kan give mig lidt ide om hvad to felter i motion betyder ;)

Skriv et svar til indlægget13-05-2015, 16:59

Jeg vil da opfodre dig til at få en race ren beagle - dels for at være sikker på at den udvikler sig på den rigtige måde - altså at man ved nogenlunde størrelse, vægt mv.

Din hverdag og det du beskriver vil passe fint på en beagle - da de ikke alle er gode til at være alene for lang tid - det er en enorm social hund.

Motion er ikke det største problem med beaglen - den kan gå med på både lange og korte ture og trives fint på det. De har ikke et vildt stort behov for at gå derud af - men de har en behov for at kunne støve rundt og bruge deres næser - da det jo er en jagt hund.
Kontakten med sine mennesker er der det altafgørende for beaglens velbefindende - den elsker sin flok og vil gerne være så tæt på som muligt.
Beaglen er en glad og nysgerrig race - men man må forvente at den ikke kan være uden line. Derfor er en lang snor noget man bør anskaffe så den kan få lov at rende rundt og snuse.

Træning er efter min mening ikke noget man absolut skal gøre - det må bero på hvad man vil med hunden.

Jeg har selv 3 beagler - alle hanner og jeg har aldrig gået til træning med mine. De er glade og velfungerende - får to gå ture hver dag og aktiveres i haven eller de leger med hinanden. Jeg er også hjemmegående - så det er ikke ret tit de er alene.

Det eneste jeg vil sige er at du kan løbe ind i maveproblemer. Beaglen er en race som kan være disponeret for at have en sart mave - det skyldes simpel hen den dybe brystkasse de har og mens den vokser til er det ekstremt vigtig at den får et foder den kan trives på.

14-05-2015, 09:43


Jeg er også - ligesom Beaglepack - sikker på dit hjem vil være perfekt for en Beagle. Beaglen elsker at bo flere hunde sammen.

Bella er min hund nr. 8 og jeg har i flere år haft 2 - 3 og 5 hunde boende sammen.
Mine har ikke haft maveproblemer, de var nærmest altædende, tålte bare ikke slagterben. Men de 6 og Bella fik/får selvfølgelig en god tørkost, og kun engang imellem, lidt menneske-madrester, samt købte tyggeben. Bella er nu på leverdiæt, 13.½ år gammel.

Kun vores første hanhund fra 1981 fik rugbrød m/leverpostej som morgenmad, det var normalt dengang. Han blev alligevel 12.½ år.
Held og lykke med at blive den lykkelige ejer til 2 hunde.

14-05-2015, 14:41

tak for svar til jer begge...

den blanding jeg lidt har kig på er en Frengle altså med fransk bulldog som jeg også er lidt charmeret af men tror vil blive lidt kedlig for mig i længden... jeg er mest til beaglen men så opdagede jeg blandingen så den skal lige undersøges lidt nærmere...

vi leger en del søgelege med nuværende hund og han er også glad for at snuse rundt på vores ture... han går aldrig løs når vi er i trafik ned ad markvejen kan han dog sagtens få lov at løbe lidt selv men det må jeg vurdere om den nye kan eller ikke når jeg lære den at kende og det vil aldrig være et problem for mig hvis den ikke kan... kan i i øvrigt anbefale en god lang line som ikke går i stykker sådan lige har haft nogle stykker men skal ud og finde en ny igen... hvilket mærke bruger i...?

er jeres hanner kasteret eller kan de godt sammen ukasteret... vores er nemlig ikke... min mand er imod det det bliver ikke brugt her i italien ret meget og jeg har bøjet mig vi har ingen problemer med det han er sød sammen med andre hunde også hanner han strinter ikke nogen steder herhjemme og har aldrig været stukket af jeg vil dog tale for at hvis det bliver en han mere at den så bliver neutraliseret også for at undgå sygdomme... men vil det så blive et problem i forhold til den anden han...? eller er det bedre at gå efter en hun...? der er stadig meget vi skal finde ud af og vi har god tid ikke noget vi skal nå :)15-05-2015, 10:14

Jeg har 3 han hunde - ingen af dem er kastreret og bliver det kun hvis der skulle opstå sygdom.

Jeg har ingen problemer med mine i nogen retning selvom de er intakte.

Ang. snor så anskaf en Schweiss line - dem kan man få i forskellige længder, bredder og farver - mine er vist 10 meter. Til kortere støve ture bruger vi en 8 meter flex line.
Personlig foretrækker jeg en god rundsyet dressur line i læder som man kan forlænge/forkorte alt efter hvor man går.

16-05-2015, 14:59

M.h.t. at kastrere en af hundene. Det kan jeg ikke se nogen grund til, kun hvis i vælger at den nye hvalp skal være en tæve, og hvis i ikke vil lade hende sterilisere.

Når nogle af mine tæver blev steriliseret, var det af helbredsmæssige grunde, da tæver tit får mælkeknuder, livmoderproblemer, falsk drægtig og kræft. I øvrigt er det også en god ide` mod allergi hos tæver, der kan være hormonbetinget. Det har jeg erfaring med hos 3 af mine tæver, bl.a. Bella der desværre først blev steriliseret, i 2013 grundet løbetidsproblemer, samt fordi hun før har været falsk drægtig.
Men den slags helbredsproblemer har hanhunde jo ikke, så lad bare også en ny han beholde sine sten.
Bella går "fri" i en lang almindelig optrækkelig snor, fra MaxiZoo på gå-ture i vores villakvarter, meget af tiden står hun stille og snuser. Så må vi gøre den kort for at få hende videre. På hjemvejen går det hurtigere, så kan vi næsten ikke følge med Bella, så skal hun nemlig hjem og have mad. Jeg er sikker på at slap vi hende, ville hun løbe lige hjem, uden "svinkeærinder". De andre Beagler vi har haft, havde samme adfærd. Du kan sagtens lade din hund løbe løs, og så samtidig have Beaglen i snor. Og på ubefærdede områder, kan det godt være, du også kan lade Beaglen løbe løs. Især imens den er hvalp, vil den følge den "gamle" hund. Indkald forstærkes mærkbar overfor Beagler, hvis ejeren samtidig lokker med godbidder.
Mine 5 tæver havde ikke særlig behov for at lege med andre hunde, de havde nok i hinanden, men vi slap dem 2 ad gangen på engen, så de frit kunne løbe rundt og snuse i det høje græs.
De holdt øje med os, og de andre tæver, og med godbidder i lommerne, var det ingen sag for os at kalde dem tilbage. De var mere bange for at vi blev væk fra dem.

16-05-2015, 15:06

Med flere end 1 hund på samme gå-tur, har vi altid brugt en almindelig line med mulighed for forskellig længde.
De fås i både nylon og bommuld. Så behøvede de ikke lige at gå ved siden af hinanden, men heller ikke langt fra hinanden som lange liner giver mulighed for.
Så har man bedre styr på sine hunde, der ellers let kan filtre sig ind i hinandens snore.
Men det finder man selv ud af, efter et par gå-ture.

16-05-2015, 15:41

super endnu engang tak for jeres svar det kan godt være vi skal holde fast i at det skal være en hanhund var egentlig kommet frem til at vi måtte se hvilken vi faldt for eller hvilken der faldt for os... Vi har besluttet at det skal ikke være før slutningen af sommeren evt efterår da vi tager lang ferie i DK og den skal ikke først vænne sig til et hus der og så flyttes hjem til italien og vænne sig til sit rigtige hjem men vi vil gerne have en hund fra DK ikke fra en italiensk hvalpefabrik det tør jeg ikke er lidt ked af at den så skal på en længere hjemrejse men hellere det...

16-05-2015, 16:17

Hvis valget bliver en Beagle, vil jeg anbefale jer allerede nu at kigge på og kontakte en opdrætter i Beagleklubben. I finder opdrætterne på www.beagleclub.dk
Held og lykke med hund nr. 2.