Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 07-05-2015, 14:40

Tage hunde med hjem fra Afrika

Hej allesammen

Jeg arbejder til dagligt i Afrika. For et års tid siden havde jeg et vennepar, som blev nødt til at rejse hjem til USA meget pludseligt. De havde to labradors på 3 år og havde ikke tid til at finde nye ejere og kunne ikke tage dem med til USA. De spurgte derfor om jeg ikke ville adoptere hundene.
Normalt ville jeg have sagt nej, ikke fordi jeg ikke holder meget af hunde, men fordi jeg som expat også har svært med at planlægge langt ud i fremtiden. Det var dog en akut situation, så jeg sagde ja, da de ellers skulle aflives (ja, jeg er også enig i at det var uansvarligt af dem at anskaffe hundene til at starte med).

I dag har jeg haft mine to labs i et år, og jeg holder enormt meget af dem. Lige nu har jeg ikke tænkt mig at flytte hjem til Danmark, men det kan ske en dag, hvorfor jeg skriver dette indlæg.

Rettidig omhu er jo en dyd, så jeg vil gerne være forberedt på procedurerne, så jeg kan planlægge i god tid, hvis jeg skulle flytte hjem.

Er der nogen, som ved, hvilke regler der gør sig gældende for at tage disse to vovser med sig hjem til DK fra Afrika?

Det ville selvfølgelig være oplagt at bortadoptere dem igen, men det ville være synd for hundende at skulle opleve igen, og jeg har også svært ved at skulle opgive dem.

Håber at nogle af jer har lignende oplevelser og kan dele jeres erfaringer og regler.

Skriv et svar til indlægget19-05-2015, 06:32

Hvor i aftika arbejder du?
Jeg har selv taget en kat med hjem fra Tanzania. Den skal vaccineres mod Rabis og tippes. Der skal tages blodprøver og de skal sendes hjem til et EU land for godkendelse. Det gør dyrlægen og du skal ca sætte tre måneder af til alt dette. Det er vigtigt at Du finder en god dyrlæge. Min erfaring er at det er noget de ordner tit og har godt styr på alt papirarbejde.
Den næste ting er at du kun kan flyve med alle flyselskaber. Ved at KLM tilbyder transport af dyr og du kan læse kravene på deres hjemmeside. Du derudover andkaffe transportbure, men det stor vist også på hjemmesiden.

Held og lykke med det :)

Vh Bodil