Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 24-04-2015, 18:05

Tips til træning af hvalp

Hej alle sammen

Vi er efterhånden erfarne hundeejere, men det med udstilling er helt nyt for os. Vi har netop fået en lille ny hvalp, som vi håber skal være et startskud til at komme i gang med denne nye verden. Vi har tilmeldt os et skue her i maj for ligesom at komme i gang et sted, hvor det måske er en smugle mindre seriøst end på de store udstillinger :)

Eftersom der desværre ikke er ringtræning i nærheden af os, må vi ligesom selv forsøge os lidt frem til en start. Hvalpen går som udgangspunkt pænt rundt sammen med os i line, men dog med enkelte små stop undervejs. Når vi træner på fast underlag går hvalpen pænt "trav" ved siden af os, men når vi træner på græs som skuet afholdes på, så hopper hunden rundt og går nærmest "galop" på trods af vi er opmærksomme på ikke at gå for hurtigt. Således er mit spørgsmål hvordan vi kan vænne hvalpen til også at gå pænt "trav" ved siden af os, og ikke hoppe fremad også på græs? hvis vi forsøger at give et let ryk tilbage i linen når hun gør det, så stopper hun istedet for at sætte tempoet ned.

Håber nogen kan hjælpe et par totale nybegyndere :) Hvis nogen kender nogen i Holstebro området, som måske kunne give en lille privat lektion må i meget gerne sige til :)

Med venlig hilsen
Maj-Britt

Skriv et svar til indlægget



25-04-2015, 08:54

Hej Maj-britt

Tillykke med din lille hvalp.

Det er en rigtig god ide` at du har tilmeldt dig et skue, som begyndelse på "udstillingslivet" med din hund. Allerede der vil du se og få mange gode tip og hjælp for, hvordan du kan træne din hund til at "gå og stå" rigtigt på fremtidige udstillinger.
Det er lidt ærgeligt der ikke er en træningsmulighed sammen med andre hunde i nærheden af hvor du bor. Det er jo bedst, at hvalpen også vænner sig til at "gå og stå" tæt på andre hunde.
Men så må du træne den hjemme på vejen eller på et nærliggende grønt område.
Du skriver ikke hvilken race din hvalp er. En lille og mellemstor hund skal også tilvænnes at stå på bord, hvor dommeren bl.a. kigger på tænder, vinkler, så det skal du også øve din hund i.
Jeg kan anbefale dig også at gå til hvalpetræning med den, på en dressurplads, så du og den får et godt sammenhold. Det har i måske allerede, du skriver i er erfarne hundeejere.
God kontakt mellem hund og ejer er vigtigt, så find ud af hvordan du bedst opnår det.
Med en godbid i hånden, hunden kan se, så den holder hovedet oppe, også på græs, snak lidt med den. Find også ud af hvilken udstillingssnor og halskæde hunden udstilles bedst i. Når du bruger det hver gang du træner, vænnes hunden til at nu skal den gå "udstillingsrigtig". Ikke bare gå tur. Og så skal din hund være godt luftet, før den udstilles.
Det ser let ud men det kræver meget træning at udstille sin hund godt. Ingen dommer forventer en lille hvalp går flot i trav hele tiden. De bedømmer den i sin helhed.
Jeg har selv gået på udstilling, både på DKK og i Beagleklubben med 6 af mine 8 Beagler, som en kær og social hobby, og for at få et par tæver avlsgodkendt, før jeg fik hvalpe, samt haft den fornøjelse at lære nogle børn at juniorhandle med mine tæver.
Udstillingslivet gav både min mand og mig mange dejlige oplevelser rundt i Danmark.
Held og lykke ønsker jeg jer som udstillere med jeres hvalp i mange år.

25-04-2015, 10:20


Jeg tænker om I kan få hjælp fra opdrætter ?

Der ligger også små videoer på youtube som I måske kan ha' glæde af - søg på google: ringtræning hvalp youtube.

Er I på facebook er der garanteret grupper for ringtræning - måske kan I støde på nogle dér, som kunne undervise jer privat.
Ellers må I ta' det som en oplevelse og læring på jeres første skue, kig på, og snak med dem der har prøvet det før - som Aase skriver forventer ingen at hvalpen kan det hele i første omgang, men selvfølgelig er det vigtigt at dommeren kan berøre hvalpen uden at den bli'r angst - jeg gjorde det at jeg stillede hvalpen på bord, så tænder, berørte forben, bagben, under maven, kiggede ører - og gentog af og til når hvalpen var på græs og vi trænede med den snor, som Aase beskriver skal være forskellig fra "hverdagssnor" og halsbånd.
Har I mulighed for at lade andre berøre hunden er det god træning til udstillingslivet...