Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 15-04-2015, 21:31

Valg af første hund - hvad kan i anbefale ?

Jeg går med en stor drøm om at få en hund i mit liv. Jeg har kigget meget rundt, læst og tænkt. Jeg vil gerne have en hund med lidt størrelse, da jeg vil kunne ha den med på løbe/cykletur, den skal kunne godt med andre hunde og børn, den skal kunne trives i en lejlighed (ved det sætter store krav til motionering og stimulering) og så skal den have et roligt sind der gør den med tid kan være alene i 8t mens jeg er på arbejde.
Jeg har kig på en del racer, og kan ikke bestemme mig - så hvad er jeres anbefalinger og gode råd?

Har følgende i tankerne:
Bullmastiff
Fransk bulldog
Old english bulldog
Bullterrier
Bullterrier miniature
Grand danois
Boxer
Rhodesian Ridgeback
Staffordshire bull terrier

Ser frem til at høre fra jer :-)
Venlige hilsner Gina

Skriv et svar til indlægget16-04-2015, 20:42

I forhold til at kunne have den med på løbe- og cykeltur tror jeg ikke du skal tænke størrelse...snarere tværtimod. Mange at de større racer er ikke bygget til det. Jeg tror egentlig ikke nogen af de 6 første racer du nævner er specielt gode til det. Hvis du gerne vil løbe og cykle skal du nok kigge efter en lidt lettere og mere atletisk hund. Jagthunde og slædehunde elsker at løbe, men har til gengæld også rigtig stort behov for at gøre det regelmæssigt. Jeg tror de fleste hund med den rette aktivering kan trives i en lejlighed. Jeg ville kigge på hvilke andre egenskaber du ønsker (ud over løbe og omgængelighed). Hvad vil du gerne aktivere den med? Agility, spor, lydighed? Skal den være vagtsom eller helst ikke? Blid i temperamentet eller lidt mere selvstændig. Nem at træne eller gerne lidt udfordrende osv.
Boxere er meget aktive, tror ikke jeg ville kalde dem rolige af sin, men de super glade og som regel også ret sociale og omgængelige i forhold til andre hunde. Kan vist nok have svært ved at være ret meget alene. Ridgeback's er nok være lidt mere udfordrende og selvstændige, kræver nok lidt mere omhyggelig socialisering, men er meget atletiske og vil sikkert godt kunne trives med løbe og cykelture. Staffordshire terrier er vist også ret aktive, trænbare og atletiske, men også ret selvstændige og har brug for god socialisering.
Jeg synes feks whippeten lyder som en spændende race. Elsker at løbe, milde af sind, omgængelige og meget kærlige og rolige indenfor. Men der er mange andre race som kunne passe med dit ønske om løbe/cykle og roligt mildt sind

19-04-2015, 05:30

Hej Hanne
Mange tak for dit svar, det er meget brugbart for mig :);
Det jeg ellers søger hos min kommende hund er, at den skal være social, jeg jeg meget gerne vil have den med rundt alle steder, den skal være god med børn og andre hunde. Derudover skal den kunne være alene hjemme 8 timer mens jeg er på arbejde uden at gø hele opgangen op og splitte lejligheden ad.
Den må gerne være en hund der egner sig til hundetræning, da jeg går meget op i at skal ha en velopdragen hund som adlyder mig og fx ikke springer op af andre eller gør.
Mht motion kommer det faktisk bag på mig at de større hunde ikke egner sig til idræt som løb og cykling... Har faktisk også set på en whippet, som du siger, er det også en flot og spændende race med mange kvaliteter :);
Men hvad kan du anbefale ud fra de givne kriterier ?
Gina