Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 14-04-2015, 13:41

hvilket hundefoder skal man vælge?

Hej alle

Jeg håber at i kan hjælpe os.

Vi har for nyligt overtaget en hund efter et familiemedlem som er afgået ved døden.

Det er en Labrador han hund på ca.5 år.

Hvilket foder skal vi vælge til ham?

Vi har kigget lidt rundt er f.eks stødt på denne side http://testmagasinet.dk/diverse/hundefoder-test.html

Men jeg synes ikke rigtig at der bliver fortalt noget om hvilket foder man skal vælge indenfor de forskellige mærker.

Vi håber at i kan hjælpe os:)

På forhånd tak.

Med venlig hilsen

Kenny & Pernille

Skriv et svar til indlægget14-04-2015, 21:06

Foder er en stor jungle at gå igennem - nogle hunde kan spise hvad som helst andre er mere sarte. Her tænker jeg på hud problemer og maveproblemer f.eks.

Der er ikke nogen let løsning. Hvis I ved han spiste hos sin tidligere ejer og han ellers trivedes på det - ville jeg forsætte med at bruge det.

Nogle vælger kun tørfoder - andre tørt og vådt foder - andre igen BARF osv.

Vælger man BARF eller hjemmelavet mad skal man sætte sig grundigt ind i hundens behov for protein, fedt og vitaminer.

Der findes et hav af mærker - både med og uden korn og her må I prøve jer frem til hvad der virker bedst for ham - måske må man prøve flere ting før man finder det rigtige.

Ingen foder er det bedste og det gælder alle typer foder - men lovgivningen kræver der skal være et vist % del af protein, fedt og vitamin/mineraler i et foder.

Jeg vil dog råde til at I IKKE køber foder i supermarkedet - da disse foder typer er af meget ringe indhold - vælg et anerkendt mærke til at starte med og se hvordan han trives på det.
Tillykke med jeres nye familiemedlem og velkommen til foderjunglen.

prøv at læse følgende link: http://www.foderjunglen.com/

15-04-2015, 07:02

Ja, hjemmesiden der henvises til ovenfor er en rigtig god informationskilde.

Et af de bedste råd jeg kan give omkring hundefoder, er at I bør prøve jer frem. Det lyder måske lidt intetsigende, men sandheden er, at alle hunde er forskellige og at noget foder virker hos den ene labrador, mens det samme foder ikke virker hos den næste. Dette gælder også specialfoder til labradors.

Når det så er sagt, vil jeg - ligesom Beaglepack - anbefale jer at starte med et almindeligt foder fra anerkendt mærke (f.eks. Royal Canin eller Hills), der passer til jeres hunds alder og størrelse (f.eks. Royal Canin Medium Adult eller Royal Canin Large Adult - afhængigt af labradorens størrelse). Efter den første foderpakke er opbrugt, ville jeg derefter skifte til et labradorfoder (f.eks. Royal Canin Labrador Retriever Adult) for at se, om han trives bedre på dette. Og fortsætte på den måde indtil I finder det foder, der virker bedst.

Og til sidst vil jeg tillade mig henvise til en anden god hjemmeside om hundefoder, der - selvom den fortsat er udarbejdelse - også giver noget god information om nogle fodermærker og -varianter: http://www.dyrenesindkoeb.dk/