Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 12-04-2015, 10:44

Angstanfald uden grund

Vi har en 7 årig Shiba Inu der er begyndt på noget vi simpelthen ikke kan finde hoved og hale i.

Det sker når vi er hjemme, og tilsyneladende uden grund. Pludselig begynder han at halse og ryste og halen ryger ned mellem benene, og han sætter sig klods op af en. Umiddelbart vil vi jo sige at det er angst, men det er ikke noget han har haft før og når det sker (det er ret sjældent måske 1 gang hver 3. måned) så er han ikke til at få ud af det. Det er intet særligt ved situationerne, som jeg mener kunne udløse det. Det eneste andet han kan være lidt følsom med er lyde, men slet ikke noget han reagerer på med angst.

Vi ved slet ikke hvad vi skal stille op med det, for det er jo tydeligt han har det skidt, og vi bliver også helt vildt stressede over halseriet. Vi vil ikke bruge godbidder, for det er jo at belønne adfærden så han tror det er godt at være sådan. Har prøvet bare at sætte mig hos ham og tale med ham uden at rose, ynke eller skælde ud, men bare ligesom være der og vise at alt er trygt, men det hjælper ingenting. Udskældning er heller ikke ligefrem et godt middel mod angst.

Han får 2 gåture om dagen, i alt 2 timers motion og vi leger med ham så han er stimuleret, så tror ikke det er fordi han er understimuleret.

Er bare frustreret og ved ikke om man kan gøre noget ved det. Det sker jo ikke så ofte og selvom det kan vare op mod 1 time, så er det jo ikke så slemt. Men er ked af at det sker, har det som med en baby der ikke vil holde op med at græde og ikke kan fortælle hvorfor.

Skriv et svar til indlægget12-04-2015, 16:13

Jeg tror ikke hunden er angst - jeg tror den er syg.

Det kan være en form for epileptisk anfald (det kan ha' forskellige former), sådanne anfald kan der gå tid imellem - det kan være en nerve, der kommer i klemme og gør ondt, måske noget spondylose, som også har forskellige stadier.
Når hunden søger dig, er det for at få tryghed og nærvær i en situation, der gør ondt eller føles mærkelig for den.

Kontakt dyrlægen og fortæl, hvad du har fortalt hér, selv om det ikke er tit, er det jo synd for hunden, og I vil få ro med at vide hvad adfærden skyldes...

12-04-2015, 19:12

Da jeg læste symptomerne halse og ryste, der pludselig opstår uden grund, og kun en gang imellem, tænkte jeg ligesom Tina på epilepsi. Hunden har smerter, med halen mellem benene søger han tryghed/hjælp.
Jeg synes også, du skal kontakte din dyrlæge, og få ham undersøgt.
Har din hund epilepsi, kan han jo få medicin for det.