Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 10-03-2015, 08:03

Agressiv nabohund truer naboskab

Vi har fået nye naboer for et par måneder siden, meget søde og børnene er begyndt at lege godt sammen. Men, deres hund (border collie på ca. 3 år) er virkelig aggressiv over for vores hund (meget rolig Stabyhoun på 2 år, der lægger sig fladt ned med det samme), den kaster sig frådende over ham hver gang de mødes i hundeskoven som vi bor lige ved og går efter struben - har endnu ikke bidt, men snapper og markerer og det virker som om det er et spørgsmål om tid før den "kommer til" at bide. Naboerne kan ikke kalde den til sig eller få den til at makke ret. Hvis den bider er vi ikke i tvivl om at melde den/dem især fordi der er børn, der kan risikere også at blive bidt. Overvejer om vi skal invitere dem ind i vores have, hvor to fædre og de to hunde i vores mindre indhegnede have kan få dem til at lære hinanden at kende og under opsyn og intervention kan få nabohunden til at "slappe af" - lyder det som en god idé eller har I andre idéer til at bibeholde et nogenlunde naboskab? På forhånd tak - en frustreret nabo...

Skriv et svar til indlægget10-03-2015, 15:06

Naboens hund gætter jeg på også er en hanhund. De er næsten lige gamle, og det giver dominansproblemer. Kun fordi jeres hund, straks lægger sig ned = overgiver sig, har den været heldig ikke at blive bidt. Selv ville jeg aldrig lade de to hunde mødes, hverken i en hundeskov eller egen have.
Jeg forstår slet ikke Border Colliens ejer tør og tillader sig at lufte den i en hundeskov, når den er så aggressiv og de ikke kan kalde den til sig. I hundeskoven hvor hundene mødes og leger uden line på. Jeg synes det er dybt uansvarlig.
I kan jo ikke forbyde naboen at lufte sin hund løs i egen have. Men jeg håber i har et højt solidt hegn imellem de to haver.
Det er to voksne hunde, hvor den ene viser sig som en "dræberhund". Tror ikke på at nok så mange lufteture med begge i snor, løser Border Colliens aggressive adfærd overfor jeres hund.
Og selvom det efter mange gå-ture næsten virker sådan, er der stor risiko for at B.C. angriber jeres hund, hvis i slipper dem løs i jeres have.

10-03-2015, 15:34

En bordercollie er af natur ikke en aggressiv hund - jeg tror vi hér har med en meget understimuleret hund at gøre - en border skal ha' opgaver for at trives, ikke lange gåture og bevidsløs leg i hundskov. Men det kan måske være svært at få naboen til at indse det.

Men jeg tror nu som Beaglepack, at det ville kunne lykkes at få hundene til at acceptere hinanden, ved daglige gåture i snor.
Måske kunne børnene lære den nogle tricks og øvelser, så den også blev en glad rolig hund ?...