Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 09-03-2015, 23:27

Stresset hund?

Hejsa

I juli 2014 flyttede jeg og mine børn samt 3 hunde til et nyt hus med stor grund.kommer fra en hjørnegrund til en ny stor hjørnegrund.dvs arealet for hundene er nu dobbelt så stort.

Har en chihuahua/gravhund som er blevet helt vanvittig..den løber gøende frem og tilbage oppe ved hegnet ved vejen i mens den pruster og stønner og løber frem og tilbage .den gør af alt og alle også en knallert der køre forbi også selv om knallerten er forbi for længst. Samtidig er den også begyndt at ligge og bide helt vildt i en pude..den bider ikke hul men den ligger bare og bider i den..

Tænker på om han er blevet stresset? Han er 4 år gammel..der er krat osv oppe ved hegnet så ka. Ikke fange ham deroppe da der bla er brombær krat.

Hva pokker skal jeg gøre for ender jo med jeg bliver smidt ud pga hans konstante gøen:-( har forsøgt med et vand halsbånd men det rager ham..

Skal jeg hegne grunde ind dvs halvere haven så hans areal ikke er så stort eller hva pokker gør jeg? De to andre hunde som er schæfer/labrador dem er der intet problem med og de holder mund når jeg beder dem om det men ham her han høre mig slet ikk

Hjælp:-(

Skriv et svar til indlægget10-03-2015, 15:18

Du skal gøre som du skriver i sidste afsnit. Hegne grunden ind, så hundene har et mindre areal at tumle på, og hegnet skal være opsat et godt stykke fra vejen.
Det samme problem har mange hundeejere der lader deres hunde lufte sig i forhaven, de løber også så gøende frem og til bage hver gang folk kører eller går forbi, til stor gene for naboerne, samt stress for hundene.
Selv anbefalede jeg mine hvalpekøbere, der boede i hus med for- og baghave, at sætte hegn op fra huset til skel, på begge sider af huset. Og så kun lufte hundene i baghaven.
Så undgår hundene også evt. at blive generet af børn der går forbi på fortovet.

10-03-2015, 15:23

Jeg tror som du, at den lille hund er vildt stresset, (det tyder pudebideriet også på), så din egen tanke om en afskærmet plads, lyder som en god idé - den skal ikke ha' mulighed for at komme nær brombærkrattet.

Efterhånden som den finder sig tilpas i de nye omgivelser kan du jo forsøge at "åbne op", så den får større areal at færdes på. Lige pt og mange måneder frem vil det være godt at lukke af, så du også bevarer nabofreden...