Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 07-03-2015, 17:57

hund ændre adfærd

Vores chihuahua på knap 4 år er blevet en del mere aggressiv efter vi har fået en hvalp ind i vores hjem for små 4 mdr siden.
Vores chihuahua er normalt en stille og rolig hund som hverken har bidt eller for den sag skyld gø'et af andre hunde før. Han har fint kunne trives med andre hunde før og eller altid været en meget trofast og familie orienteret hund.

Han er nu begyndt at gø af vores hvalp, især hvis hvalpen leger med en af os, vi har en ide om at han ikke kan lide at skulle dele opmærksomheden med vores anden hund, men det kan han jo altså blive nødt til.

Han har 2 gange inden for et par mdr bidt os i hænderne, dog ikke bidt hul på os, derudover hopper han ofte i hovedet på vores hvalp helt umotiveret og det virker ret voldsomt da han går efter halsen på hende. Vores hvalp er en newfoundlænder tæve.
De enes fint hvis det foregår udendørs eller ude på vores badeværelse. Vi er flyttet til en større bolig, efter vi har fået hvalpen for at give begge hunde bedre plads og gode natur forhold da de begge elsker at være ude.

Vi ved ikke hvad vi skal stille op med vores lille chihuahua, vi er ikke interesseret i at gå af med nogle af dem. Vi søger gode råd til at afhjælpe problemet eller som minimum dæmpe det, så det ikke ender med at han bider hul på enten vores hvalp eller en af os eller i værste fald en fremmed person.

Vi har snakket om aflivning, da vi er bange for at han ikke bliver sig selv igen, men det er absolut sidste mulighed, så vi håber meget at nogle er jer måske har et råd eller to som kan hjælpe os.
Vi har ligeledes overvejet at gå af med hvalpen, men da hvalpen egentlig er meget stille og rolig syntes vi heller ikke at det er en mulighed. Vi har overvejet en hunde adfærdsterapeut, har i nogle råd eller andet som måske kan hjælpe os.

Skriv et svar til indlægget08-03-2015, 16:03

En lille voksen Chihuahua på 4 år og en stor ny Newfoundlænderhvalp, kan jeg godt se for mig giver adfærdsproblemer.
De er jo meget forskellige både i størrelse og racebehov/adfærd.
Jeres Chi har før været velfungerende som alenehund, og havde i valgt en ny hund af samme race, eller i hvert fald en lille hund, havde i sikkert ikke oplevet samme problemer. Især ikke ved valg af en tæve. Han prøver nu at opdrage og bevare førerpladsen foran den kæmpe hund, det er jo svært. Ikke så mærkeligt han springer i hovedet på hende.
I snakker om på at aflive ham, hvis han ikke ændrer adfærd. I vil gerne beholde begge hunde.
Men jeg tror at det bedste for begge hunde og jer vil være, at i indser i har valgt en forkert hvalp, de to hunde kommer aldrig til at trives sammen, og finder et nyt hjem til hende.