Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 06-03-2015, 13:10

Løbetid, hvad gør jeg?

Jeg har 2 golden, en han på 5 år og en hun på 1 år. Hunnen er ved at komme i løbetid og det betyder jo så at hannen er meget interesseret i hende. Problemet er bare at vi ikke vil have hvalpe nu da hun ikke er fuldvoksen. Vi vil gerne have hvalpe senere så sterilisation er ikke en mulighed. Er der nogen der har ideer til hvad vi kan gøre for at undgå at hun bliver gravid? Vi kan jo ikke holde øje med dem 24/7.

Skriv et svar til indlægget06-03-2015, 14:06

Ja det er jo et problem, både i denne og min. også næste løbetid. Et problem i måtte vide ville komme, med 2 hunde af hvert sit køn.
De fleste tror jeg får hanhunden passet i hunnens løbetid. Det er ikke til at holde ud, hverken for jer eller hanhunden, at han er hjemme i de uger. Og slet ikke når de er alene hjemme eller om natten er det forsvarligt.
P-piller til tæven nu, vil jeg ikke tro, kan stoppe hendes løbetid, om dyrlægen har andre brugbare forslag ved jeg ikke. I det hele taget er P-piller til tæven vist aldrig godt.

Før i beslutter at de to hunde skal være "forældre", synes jeg i skal se tiden an til hunnen bliver rigtig voksen, om de passer sammen, temperamentet, sundhedstjekket, så i ved om det overhovedet er en god ide` at lade dem parre sig.

06-03-2015, 16:04

I kan give tæven klofyl (fås i håndkøb på apotek), så hun ikke er så stærkt lugtende for hannen.

Men bedst vil være at få passet hannen de 3-4 uger løbetiden varer - alternativt skal i ha' dem lukket hver for sig i de uger løbetiden varer for låste døre, snor på hele tiden, når der skal åbnes for luftning, og så bli'r det et 24/7 projekt alligevel, og en uholdbar situation for alle.

Så for jeres og hundenes skyld, få passet den ene...

09-03-2015, 12:55

Jeg har også altid brugt klofyl til mine tæver i løbetid. Det har virket, på at holde hanhundene på afstand, på gå-ture. Derudover har vi gerne oplyst de nærmest boende hanhundeejere om, at vi havde 1-2- løbske tæver.
Vores egen hanhund var kastreret, det hændte dog et par gange, han alligevel parrede sig med en tæve, men det kom der selvfølgelig ingen hvalpe ud af.
Klofyl er udmærket som forebyggende til at holde hanhunde på afstand, men ikke sikkert nok mod uønskede hvalpe, med en løbsk tæve og en hanhund i hjemmet.