Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 24-02-2015, 19:19

Renlig om natten.

Vi har en hvalp på snart 14 uger. Hun er blevet god til at besørge ude i dagtimerne og jeg er ret tilfreds ang det.

Så kniber det mere om natten. Hun bliver luftet sidste gang 22-22.30 og jeg står op kl.06.15 hvor jeg tager hende ud som det første. Og nu får jeg sikkert på hattepulden men jeg lufter hende ikke om natten, af den grund at jeg ikke vil have hun skal vænne sig til det. Min fars hund på 4 skal stadig ud om natten og det er en dum vane.

Der lægges aviser ud, hun tisser på avisen men laver konsekvent ved siden af. Hvornår kan jeg forvente hun har styr på det?
Hun spiser klokken 17.30-18 og vandet tages fra 2 timer før sengetid.

Skriv et svar til indlægget25-02-2015, 09:45

Hej Christina.


Allerførst tillykke med din lille hvalp, der nu er 14 uger og fint har lært at besørge stort og småt ude om dagen.
At du ikke lufter hende om natten, men lægger en avis til at besørge på, synes jeg er helt okay.
Det skal bestemt ikke give dig dårlig samvittighed. Tværtimod, derved får både hvalpen og i "nattero", når natten ikke afbrydes af, i skal op og ud med hende.
Jeg ved mange har så svært ved at få hvalpen hurtigt til ro igen. At hun ikke altid "rammer" avisen, må du tage med. Du kan jo også prøve at gøre "avistoilettet" lidt større. Så hun får mulighed for at besørge stort og småt, uden at sætte sig samme sted, og se om det virker.

Ved at bruge avis lærer hvalpen også, at der er forskel på dag og nat. Og min erfaring med de fire hunde jeg har haft fra hvalp af, er at det ingen negativ betydning har for renlighed om dagen.
Jeg har også altid lagt avis på gulvet i alene-hjemme-timerne, hvor mine hvalpe har opholdt sig i værelser eller køkken med vinylgulv.

Helt af dem selv, holdt de op med at besørge på aviser i 4-5 måneders alderen. Så var deres "blealder" overstået, nogenlunde samtidig med tandskift.
Men skulle din hvalp blive ½ år før den holder sig "tør", så fortvivl ikke. Gør det ikke til et problem.

M.h.t. at du tager vandet fra den til natten, vil jeg sige, det synes jeg ikke er en god ide`, hunde skal have adgang til vand hele døgnet, og at fratage den vandet, gør den ikke mere renlig om natten. Den kan alligevel ikke "holde sig" en hel lang nat.

26-02-2015, 10:02

Jeg synes Christina og alle andre hvalpeejere, skal vælge hvad de finder mest rigtig for deres hvalp og familie, vedr. valg for luftning eller på brug af avis, som løsning på de 4-5 måneder hvalpen også besørger om natten.

Jeg tror ikke dermed at hunde ved natlig luftning absolut tilvænnes, at de skal luftes resten af livet også om natten.

Men jeg ved af erfaring at brug af avis som "toilet" for en hvalp om natten og i alene-hjemmetiden i 4-5 måneder, ikke behøver give problemer for renlighedslæring.

26-02-2015, 17:43

Ih ja det er svært, for jeg får jo mange forskellige svar og det er i sidste ende mig der skal vælge hvad jeg vil. Det med vandet er altså noget jeg har læst mig til på div kloge hundesider.

Jeg prøvede at stå op i nat hvor hun både tissede og lavede. Og på avisen til morgen var der en tissetår.

Hun sover hos min 15 årige datter i hendes seng og jeg synes selv jeg ligger ret mange aviser ud til nat.
Hun er fra d.12/11 så hun er vel 14 uger nu.

Så i bund og grund skal jeg vel vælge om jeg vil stå op om natten og bruge en time på at falde i søvn igen eller om hun laver på avisen om natten og regne med det holder op om et par uger. ?

27-02-2015, 10:22

Det må være nogle meget Ukloge hundesider du har læst på - at tage adgang til vand fra dyr (og mennesker) er absolut no go - hunden kan blive tørstig i løbet af natten, blive syg, få feber - vand skal der ALTID være.
Og som du oplever skal hvalpen jo tisse alligevel, så det er der ingen mening i at fratage den.

Om du vælger at lægge aviser eller stå op om natten, er som du selv skriver, op til dig - hunden bli'r renlig om natten, når dens blære er tilpas udviklet - for nogle ta'r det kort tid andre længere, så det handler om tålmodighed og få indlært gode vaner, som du også er på vej til - bortset fra det med vandet....