Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 16-02-2015, 08:21

Hjælp mig!!

Jeg har en hvalp på 12 uger og jeg føler mig virkelig afprøvet det sidste halvandet døgn. Hun laver konsekvent inde lige nu - jeg ved ikke om det er fordi det er så bidende koldt, at det er "hyggeligere" indenfor.

Jeg lufter hende meget, og når hun sætter sig tager jeg hende med det samme og tager hende ud, men så har hun enten travlt med at bide i mine blomster eller sidde klistret i læ op ad døren. Jeg skælder ikke ud, men jeg har da brokket mig i hendes påhør.
Men jeg har ikke et roligt sekund, jeg holder hele tiden øje med hende og det er slet ikke rart eller hyggeligt at have hund lige nu :-(

Og hvad vil jeg så? Tja vil bare høre fra andre der har haft sådan og kan fortælle mig det bliver bedre lige om lidt.

Skriv et svar til indlægget16-02-2015, 12:33

Hun besørger der hvor det er trygt for hende at gøre det.

En hvalp i den alder føler sig ikke altid tryg ude den store vide verden, hvor det lugter af "grimme" hunde i hendes næse.
Hvis du så - som du skriver er kommet til at brokke dig kan det forstærke usikkerheden hos hende. At hun bider i blomsterne er et af tegnene på at hun kan være usikker fordi hun ikke forstå hvad du vil.

Kulden kan være en anden årsag.

Jeg ville prøve at bringe hende hen til den samme sted hver gang hun skal af med stort og småt. Laver hun indendøre kan du tage både nr 1 og nr 2 med ud - saml det op på køkkenrulle og lig det derude hvor du vil have hun skal besørge. Måske kan lugten af hendes egne efterladenskaber få hende til at se at hun skal lave udenfor.

Alternativ - må du ligge aviser eller anskaffe et hundetoilet som du lærer hende at bruge indenfor - indtil hun er blevet mere tryg ved at færdes ude. Du skal stadig træne med hende udenfor selvom du vælger et "toilet" inde.

Og ja det bliver bedre - men ting tager tid og nogle hunde er ikke helt renlige før de er omkring 6-7 måneder.

16-02-2015, 15:40

Jeg lufter hende konsekvent ude i i haven hvor hun egentlig fra start selv valgte. Gåturene er mest for at vænne hende til cykler, biler og andre mennesker. Og for motion.

Jeg er bare lidt nervøs for de der aviser - kommer man af med dem igen?

Det er i haven hun bider ikke mine blomster og karter rundt, altså der hvor hun plejer at besørge. Jeg kan ikke lade hendes efterladenskaber ligge da hun æder det.

Jeg siger: kom, ud og tis. Og så siger jeg tis flere gange når hun kommer ud. Det har virket men lige nu virker det ikke.