Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 10-02-2015, 11:08

Min hund vil ikke lege med mig...

Hej.

Jeg har en dejlig han cocker spaniel som er 3,5 år gammel. Han har siden i fredags ikke ville lege med mig inden for. Jeg plejer at aktivere ham to gange om dagen for uden hans gåture og kæl, men det stoppede han bræt med at ville i fredags. Han står bare og kigger på mig, når jeg kaster han s mad ud i hele stuen. Det er det samme hvis jeg tager et af de der aktivitet spil, dem var han ellers så glad for.

Er det normalt adfærd, eller tror I der er noget galt?

Det skal siges at han spiser og drikker som han plejer, han vil gerne have guffer på turen. Han løber og leger med sine venner på gå turen.

Han er på zylkene i samråd med en adfærdsbehandler da han gør rigtig meget og er meget på vagt, og det har hjulpet en del. Men på grund af at det har været nytår, tog vi lige en hel masse skridt tilbage. Men spørgsmålet er, om det er dem som gør at han igen begynder at slappe af?
Han har bare altid gerne ville lege selv om han har fået zylkene..

Det kom i fredags og der var jeg så sød (synes jeg selv) at købe ham en ny kurv. Jeg fjernede den gamle pude, men han vil ikke ligge i den nye kurv, så nu har jeg hentet den gamle ind igen og lagt dem ved siden af hinanden. Kan han være pige fornærmet?..

Jeg håber at I har nogle bud på hvad det kan være, eller fortælle mig at det er normalt for en hund i hans alder. Det er min første hund, og han skal have det bedste af det bedste.

På forhånd tak

Lene

Skriv et svar til indlægget10-02-2015, 12:47

Zylkene virker beroligende, mod angst og stress, eks. ved hjemskift, ved hjælp til alenehjemme-træning, m.m. Men skulle ikke påvirke hans legelyst. Måske gider han bare ikke, det han plejer, så prøv med noget nyt. Eks. en bold med godbidder i, og et aktivitets-bræt, du kan købe som findes i flere sværhedsgrader. Eller ganske almindelig hundetræning, man øver til dressur.

Du kunne også i nogle dage, nøjes med at aktivere ham én gang dgl. og se om det påvirker hans adfærd negativt. Under- og over stimolering er jo lige galt.

Rigtig godt du ikke havde smidt den gamle hundeseng og pude ud. Lad ham beholde den en tid, indtil han ved brug også accepterer den nye som hans private afslapning - og soveplads.

Jeg tror ikke der er noget galt med ham, når han stadig spiser, drikker, går ture og udviser normal adfærd.

10-02-2015, 17:01

Hvis den nye seng er sat i samme rum, som du plejer at lave aktiviteter med ham i, kan det godt være derfor, han ikke havde lyst til det, de fleste hunde er meget obs på forandringer (også hvis det er nye guffer du har kastet).
Som Aase skrev, var det godt, du igen tog det frem han kender.

Men han kan også ha' lidt ondt i maven/kvalme/ondt i en tand eller er måske lidt øm, hvis han har leget for vildt med hundevennerne - se tiden an nogle dage, og se om han ikke bli'r "sig selv igen"...