Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 08-02-2015, 16:13

Separationsangst - hjælp!

Hej

Vi har en bomuldshund på 10 måneder.
Efter juleferien er vi løbet ind i det problem, at han ikke kan være alene når vi er på arbejde/i skole (før juleferien har vi ikke oplevet at der skulle være nogen problemer).
Nu kan vi ikke tage overtøj på uden at han piber og er urolig, det tidspunkt vi går ud af døren, kradser han på ruden (i hoveddøren) og gør.
Vi har prøvet følgende:
- Alene hjemme-træning (hvor vi tager overtøjet på uden at gå ud, går udenfor i 5 sekunder, 10 sekunder, 30 sekunder, 1 minut, 1½ minut, osv., dog skal det også siges at han godt kan fornemme at vi står ude ved siden af døren, da der er vindue i døren).
- Thundershirt
- Forskellig aktivitetslegetøj
- Adaptil duftspreder
- Bach's Rescue Remedy Pet
- Musik for hunde
- Gåture/løbeture/leg kort tid forinden
- Lavet en hule til ham (som han gerne bruger når vi er hjemme);

Dog skal det siges at han bliver hentet hver dag, kort tid efter vi er taget afsted, da han ellers står og gør og hyler faktisk hele dagen. Men da det ikke er nogen holdbar/langvarig løsning, er vi ved at løbe tør for ideer, for hvad vi kan gøre.
Vi har også snakket om at købe et bur, og prøve at vænne ham til det, og efterhånden prøve at lukke det, men da vi også har læst en del negativt om det, har vi valgt ikke at prøve det.
Hver gang vi har trænet alene hjemme-træning med ham, ignorerer vi ham, både når vi går og når vi kommer hjem igen. Og når han er alene nu, gider han hverken spise eller drikke noget.

Håber I kan hjælpe :-);
På forhånd tak

Skriv et svar til indlægget08-02-2015, 17:16

I har prøvet rigtig mange ting, men forandring kræver tid og tilvænning for hunden. For nogle kan et afgrænset område være godt, og har I mulighed for at "lukke af" for rum, sådan at hunden har et mindre område at bevæge sig på, behøver det ikke at handle om at lukke i bur.
Jeg hæfter mig ved at hunden kan se bevægelser uden for jeres dør, måske er det med til at gøre den urolig.

Et bur kan være OK hvis det er stort nok og hunden ikke desparat vil prøve at komme ud af det og gøre skade på sig selv - så det skal virkelig være et trygt sted for den, hvis den løsning skal bruges.

Radio/tv tændt hjælper, men aktivitetslegetøj er ligegyldigt for hunden, når den er alene hjemme - en rolig gåtur mange minutter før I ta'r af sted - ikke vilde lege eller andet der kan få hunden "op i gear" - ro på og at gøre det samme hver dag er nødvendigt for at få indarbejdet tryghed. Evt. kaste nogle lækre (og de skal være lækre) guffer når I går.

Problemet er måske at hunden har lært at "der kommer nogen og henter mig", når jeg gør hele tiden, men er I helt sikre på at den piver/gør hele dagen, hvis den ikke blev hentet ?

08-02-2015, 18:51

Vi har primært ladet ham være i gangen, hvor han så også har mulighed for at kigge ud. På det seneste er vi begyndt også at lade ham gå rundt i stuen, da det ikke virkede som nogen succes, med kun at lade ham være i gangen.
Det var efter vi blev gjort opmærksomme på, at han gøede hele dagen, at vi fik én til at komme og hente ham, hvor vi også har lavet lydoptagelser af ham hver dag, for at se hvor slemt det har været.
Men det kunne være at det bliver bur som det næste trin.

09-02-2015, 09:52

Jeg mener som tidligere skrevet, at det er problemet hunden kan se (og høre), hvad der sker udenfor - kunne I ikke ha' den i stuen elller sørge for der blev dækket af, så gangen bli'r et roligt sted - alenehjemmetid skulle gerne være sovetid - hunden har ikke glæde af at kigge ud på verden, når den er alene - det skaber utryghed.

10-02-2015, 14:06

Når han ikke før jul har har haft alene-hjemmeproblemer, så kan de være opstået i juledagene, hvor jeres dgl. rytme har været anderledes. Han har så ikke været alene, i har måske haft gæster, i flere dage, eller han har været med på julebesøg. Og det sker jo man forkæler de kære hunde med for meget opmærksomhed, end til dagligt.
Det mærker en hund jo omgående.
Det kan så tage tid, for den igen at gå tilbage til sin dagligdag.
I har så prøvet på mange måder at gøre ham tryg igen, ved at blive forladt. Det tror jeg desværre har virket stik modsat. Det er jo som at begynde forfra på ny alene-hjemmetræning.

Det havde været bedre, hvis han roligt i et par dage,var blevet tilvænnet den dgl. rytme igen, ved ophold i gangen hvor han plejer at opholde sig alene hjemme. Evt. hjulpet den første tid med Zylkene. Eller med en klud om halsen sprøjtet med DAP. En radio der spiller er godt, så hunden ikke forstyrres af lyde udefra.
At i har stået lige ude foran døren, så han har kunnet både se og høre jer, var ikke godt.
I skulle være gået hjemmefra på samme måde som i plejede før jul, og så er jeg enig med Tina i, at det er skidt, at han kan se jer og andre gennem ruden, den bør dækkes til. Han skal selvfølgelig luftes før i går, men ikke langt og løbende. Han skal nå at falde til ro igen, før i går. Han skal være fodret, og have vand stående, men ikke mad og legetøj. Det er fint han har en hyggelig hule han er glad for, i kan jo prøve at smide lidt guffer eller et tyndt tyggeben derind, lige før i går.
Senest har i så ladet ham være også i stuen, og nu vil i måske forsøge at lægge ham i bur. Jeg tror han bliver mere forvirret/utryg ved disse ændringer, og selv ville jeg aldrig lade en hanhund under 2 år alene hjemme i stuen, hvor der er mange ting og møbler, han kan ødelægge.
Jeg er selv tilhænger af at bruge bur eller transportkasse, både hjemme og i bilen, men aldrig i alene hjemmetiden, med lukket låge. Og slet ikke, når han ikke har været vant til det fra han var lille hvalp. Jeg ved godt der er nogle hundeejere der gør det, for at undgå hunden splitter hjemmet ad. Og da jeres hund i forvejen er utryg, synes jeg det er en dårlig ide`.
I står nu i en meget svær situation, så jeg kan godt forstå i nu lader ham hente hjemmefra, men det er jo ikke løsningen på alene-hjemmeproblemet. Når han gør, og kradser på ruden fordi han er utryg lige fra i går hjemmefra.
Nu er i begyndt forfra med alene-hjemmetræning, så jeg kan kun foreslå, at han har ophold eks. i køkkenet, hvor hans seng/hule kan stå, også når i er hjemme. Det er godt, hvis han kan se gade-eller bryggersdøren i går ud af, så køkkenet skal være aflukket, ikke med en lukket dør, men med et børnegitter, så han ikke kan løbe ud i gangen, se ud og kradse på gadedøren.
Lad radioen spille og snakke, evt. en lampe tændt, uden snak som for hunden betyder kontakt, smider i lidt godbidder eller et tyndt tryggeben på gulvet, og går hjemmefra.

Farvel hund, skal alle i familien gøre på samme måde, hver gang den forlades, så den lærer og forstår det er alene-hjemmetid, hvor den bare skal slappe af og sove, indtil familien kommer hjem igen.