Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 04-02-2015, 15:58

Hvalp vil ikke sove om dagen

Hej vi har en dejlig Toller hvalp på omkring 13 uger som ikke vil sove om dagen/aftenen når vi er hjemme. Han gør alt for ikke at sove, hopper rundt, bider i alle mulige ting (hvor vi siger arh arh) og kan bare ikke finde ud af selv og lægge sig.

Vi har prøvet at have ham i snor så han ikke kan fise rundt i hele huset, men det har ikke hjulpet. Vi har lukket ham ud hvor han normalt sover om natten (bryggers med børnegitter for) men der bliver han bare ved med at pive og begynder at bide i hvad han nu kan finde der).

Vi kan sidde hos ham og han falder i søvn (måske efter 30 min) men lige så snart vi rør på os er han der igen og igang igen.

Håber nogen har nogen ideer.

Skriv et svar til indlægget04-02-2015, 17:42

Hej Gatinha.

Sådan en hvalp har jeg også haft. Det var vores første Beagle, vi var derfor total uøvede hundeejere, og anede ikke, hvad vi skulle gøre,når han opførte sig "uartigt". Det var i 1981.
Han var max. alene hjemme 5 timer 3 x om ugen, når jeg var på arbejde, så sov han i sin kasse i køkkenet. Når jeg var hjemme og gik og ordnede huset, slappede han også fint af. Men straks vi satte os i sofaen, om aftenen for at slappe af og se TV, så startede han "underholdningen".
Han rendte rundt i stuerne, vendte gulvtæpper, og bed i underlaget, løb med sofapuderne, der blev godt og grundigt rusket. Vi fjernede alle sofapuder, og tæppeunderlag.
Vi fik og prøvede alle mulige forslag om at straffe ham. Det gjorde man dengang. Han skulle jo opdrages. Stakkels hund. Vi er heldigvis blevet klogere.
Det han gjorde ved sin "uartige" adfærd, var at fortælle os. "Leg med mig". Da vi aktiverede ham ca. 10 min. gik han frivilligt i sin hundeseng i stuen hos os, slappede af og sov.
Mere skulle der ikke til, at ændre vores aftner, fra ufred til hygge og afslapning.

05-02-2015, 08:33

Han har lige nu en alder hvor han ikke er helt lille hvalp mere - men en hund på vej mod mellem perioden - og det betyder at hans hjerne kræver mere aktivering.
Så mit råd er at gå i gang med mere "hjerne arbejde" - lad ham søge og finde ting - giv ham en masse nye duft spor så han bliver mere mentalt træt.

Han er en meget aktiv race - så I må være foran hele tiden med aktiviteter ellers vil han udvikle nogle dumme vaner med at bide og gnave i alting - for et eller andet sted skal han jo have afløb for sine behov.