Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 02-02-2015, 00:51

vil i hjælpe - valg af hund

I har sikkert fået tondsvis af disse poster, men.. Håber virkelig i vil være mig behjælpelige.
Hvilken hund ville i anbefale til et lille rækkehus (62kvm) med lille have til.
Ikke en fransk bulldog, og heller ikke en hund der gøer alt for meget.
Udseendet er dog fuldkommen ligegyldigt.
Jeg vil gerne bruge lidt tid på pelspleje, men ikke overdrevent manget.
Den vil få sine daglige gåture, og være med i min dagligdag så som indkøb, besøg hos familie og venner, den vil komme til at se børn og hunde jævnligt osv.
Masser af kærlighed, mad, leg og en god seng at sove i.
Jeg har kun kendskab til dansk svensk gårdhund. Og ville gerne sådan en igen, men er dog i tvivl om den gør for meget. Denne hund fik jeg da jeg var 14 (min egen hund, og mig der stod for det meste) Efter hendes død (hun blev kun 11) var jeg sikker på jeg ALDRIG nogensinde skulle have hund igen, og jeg er nu 26 og nu over et år siden jeg mistede min pige, kan jeg mærke det er tid til en ny ven :);
Men hvilken??? Jeg er ikke stærk til hunderacer

Mvh H

Skriv et svar til indlægget02-02-2015, 16:07

Hvis du godt kan li' de korthårede spidssnudede hunde, kan du også se på dværgpincher eller tjekkisk rottehund - de er i hvertfald nemme at transportere, men li'som store hunde, skal de også ha' aktivitet og opgaver for at kunne trives.

Nogle racer har mere tendens til at gø end andre, men mange gange handler det om, at få hunden lært det rigtige, så den er tryg og ikke har brug for at gø unødigt - de ovennævnte racer har det bedst med meget lidt alenetid og sådan er det vist også for den dansk svenske gårdhund, så det handler også om, hvor meget tid du kan afse i dagligdagen og minimere alenehjemme timer.

03-02-2015, 17:19

Tusind tak for svar :) Må ind og læse lidt om de racer du har foreslået :);
Det skal dog siges at jeg går hjemme meget af tiden, så alenehjemme tid er der ikke så meget af igen :) Men lidt kommer den til at være alene.

Ja jeg kan godt lide korthårede hunde, men også de langhårede. Jeg har ikke et krav til udseendet :) Jeg bare (rent ud sagt) ikke gider bruge en masse timer på pelspleje. Men derfor synes jeg jo stadig at de langhårede er ligeså skønne :)

12-02-2015, 21:05

også tak til dig. en beagle lyder også til at være en dejlig hund. dog tænker jeg på om der er for meget jagthund i, eller er det mig der har misforstået mon..
synes det er svært med alle de hunderacer hehe ;)

13-02-2015, 14:30

Jeg har været Beagleejer til 8 siden 1981. Vi har haft 5 tæver sammen i nogle år, samt 3 kuld hvalpe.
Beaglen er en drivende jagthund, derfor lidt svær at udstille, da den gerne går med snuden i jorden. Alle mine hunde har været familiehunde, børnevenlige og ikke været brugt til jagt. Som alle andre hunde har de behov for både omsorg og aktiviteter. De er flokdyr og elsker at være både hjemme og med familien på "Farten". Vi har flere gange haft vores med i bil til Belgien, og vi har boet i sommerhuse, på camping og hotel rundt i Danmark.

Beagleklubben giver ejere og deres hunde masser af muligheder for at dyrke aktiviteter, Eks.
Udstilling, dressur, agility, gå spor, gå-ture, og arrangementer, i dejligt socialt samvær.

Vi bor i helt almindelig parcelhus, i et villakvarter, med en lukket baghave, og de blev luftet i snor.
Beaglen er ikke specielt en gøende race, og mere gøende, end ejeren tillader.
Vores hunde har aldrig fået lov til at gå og gø, hverken inde eller ude. Vi har da heller aldrig haft nogle naboklager.
Beagler er slet ikke uopdragelige, men velfungerende, hvis de opdrages venligt men bestemt, med få forbud der altid overholdes af alle i familien, får dækket deres behov for regelmæssig fodring, luftning, aktiviteter, hvile, samvær med familien, og engang imellem samvær med andre hunde.
"Forstå din hund, før du forventer, den skal forstå dig".
Den "snakker" ikke kun med munden, men med hele kroppen.

10-03-2015, 15:15

TUSIND tak for du lige forklarede lidt nærmere. Kan godt høre jeg også selv har misforstået racen lidt. Og vil da også lige gå ind og se hjemmesiden. Det er rigtig rart for mig at høre folk der sætter sig ind i deres hunds race også. Hvilket er det jeg er igang med også. Men det er bare så meget rarere at høre fra folk, deres erfaringer med deres hunde, end at sidde og læse i en hundebog.
Og det med gøen er jeg glad for at høre kan lade sig gøre, synes har læst magne steder at det er noget der kan være svært at træne.. Min DSG gøede ikke selv så meget, men kender nogen hvis hund gør meget, og det duer bare ikke hvis det er heletiden i et lille rækkehus med naboer. ;-)