Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 23-01-2015, 20:31

Hjælp

Jeg har lige fået en lille hvalp på ni uger (dansk svensk gårdhund). Han er en fantastisk kælen og aktiv hund men når den står på luftning, toilet og gå tur ved jeg ikke hvad jeg skal stille op. Lige nu er det godt nok meget koldt ude men ville ikke mene at de kan afholde ham komplet for at ordne sine toilet besøg udenfor. Han får en sele på og en snor men så snart jeg kommer ud af døren sætter han sig ned og piver og er ikke til at rykke ud af stedet. Når han så kommer ind er det første han gør at tisse og lave stort på gulvet. Hvordan får jeg ham til at ville ud på trods af kulde og hvordan får jeg han til tisse ude ?

Mvh Karina

Skriv et svar til indlægget24-01-2015, 09:57

Hej Karina.

Allerførst tillykke med hvalpen. Trods kulde, regn og sne, skal han ud mange gange dagligt. Men ikke nødvendigvis gå tur hver gang.
Jeg tror heller ikke det er grunden til han sætter sig og piver ved døren.

Læg mærke til om han er tryg ved at få sele og line på. Det er jo også noget der kræver tilvænning, helst allerede de sidste par uger hos opdrætter.

Du har kun haft ham i få dage, så det skyldes sikkert han er usikker ved at gå hjemmefra. Måske har han aldrig haft snor og sele på, og gået lidt tur udenfor hjemmet hos opdrætter. og derfor ikke tilvænnet gadens lyde, trafik, mennesker og andre hunde.
Renlighedstræning kræver tålmodighed. Bedst tilvænnes han det, ved at du giver ham snor, halsbånd/sele på, og går bare lidt udenfor huset, til samme sted hver gang. Bliv stående og lad ham løbe lidt rundt ved dig, og gå ikke ind igen, før han har besørget. Når han har besørget roser du ham med få ord i lys stemme, og gerne også med en godbid.

Lad ikke mad stå fremme hele dagen, han bør fodres 3-4 gange dgl. regelmæssigt. Så laver han også regelmæssig "stort", og du kan udfra det vælge at gå små ture med ham.
Træk aldrig i snoren for at få ham med hjemmefra, gå forrest, prøv at logge ham med godbidder, eller legetøj, du smider lidt foran ham på vejen. Og snak med lys stemme, så du bevarer kontakten til ham. Turene skal være korte, og kan så forlænges efterhånden som han føler sig tryg ved at gå hjemmefra i jeres nærområde.

Men da det er den kolde årstid nu, og han jo er en korthåret race, vil det være en god ide` at give ham et dækken på når i går tur.
Det kan også kræve tilvænning, så du kan prøve at lade ham få det på nogen gange også indenfor, i starten.

Der er meget en lille hvalp skal lære og tilvænnes. Det kræver stor tålmodighed, ro, regelmæssighed, og mange gentagelser af ejeren. Held og lykke med ham