Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 14-01-2015, 11:51

kløe

Hej
Mine to hunde på henholdsvis ti og et år, er begyndt at klø sig. Begge har fået en bravotec pille for ca halvanden til to måneder siden, så den burde virke. Derudover har jeg kæmmet dem så sent som i dag og så ingen tegn på utøj.
Den ene fik en allergisk reaktion fra lopperne og er også blevet behandlet mod dette og tjekket igennem for diverse ting, og der var intet der.

Til gengæld er de begge begyndt at få et tilskud af fiskeolie, og har fået det i ca en måned nu, så mit spørgsmål er, om det er muligt, at det er dette de måske er begyndt at klø sig af?
De får ca tre tryk fra pumpeflasken.

Skriv et svar til indlægget14-01-2015, 15:38

Jeg kender ikke Bravotac pillerne - men går ud fra det er noget i stil med program vet pillerne?

Jeg bruger selv program vet og under kraftige loppeangreb kan man se virkningen kan klinge af før måneden er gået med fornyede lopper til følge.

Så dine hunde kan godt have lopper eller tegn på det. Har du fundet loppe skidt i pelsen på dem - altså loppernes efterladensskaber. Det er sådan noget grumset noget og når man gør det vådt vil det blive rødt og så er det tegn på lopper.

Nu ved jeg ikke hvad det er for noget olie du bruger - men man kan godt overdosere - men så vil der typisk komme mave reaktioner. Hvis hunden er allergisk overfor fisk kan der komme kløe og det samme kan der ved for store A vitamin doseringer gennem længere tid hvis man overdosere.
Jeg skal ikke kunne sige om dine hunde har lopper - men at de begge klør sig sådan kunne jo tyde hen på det.

Mine beagler får 1 tsk lysin torsketran hver dag netop for ikke at overdosere. Torsketran er mere ren og hunde venlig. udover det får de 1 spsk. aloe vera drikke gel som også styrker huden blandt andet. Udover det får de også nu forebyggende ølgær.
Mine beagler blev ramt af lopper i september og der har været forebyggende i gang siden. Det er først nu her 4 måneder efter angrebet er ved at klinge af - og loppernes pupper kan ligge i omgivelserne i op til 6-8 måneder - de ligger bare der og venter på en vært. Mine ene beagle har også allergi overfor lopper - så de bliver også efterset hver anden dag og det har jeg gjort i de sidste 4 måneder selvom de får forebyggende midler. De er alle loppefri nu - men jeg holder forsat skarpt øje.

14-01-2015, 16:35

Bravotec er lidt alla program vet, men det er en ny pille som udgives ved recept af dyrelægen. Den dækker både over voksne lopper, dem på larvestadie og æggene. Den virker i tolv uger og starter med effekt allerede efter 8 timer. Så det ville undre mig hvis det var lopper der var tale om nemlig, men det kan jo sagtens være.
Den olie de får er udleveret af dyrelægen, og er en form for tester fra scan vet, og hedder bare omega 3-6.

Jeg kæmmede dem igennem i dag og så overhovedet ingen efterladenskaber, og der blev tjekket igennem på et våt papir.

Tror jeg ud fra det du siger starter med at give dem en loppekur igen, og hvis dette ikke er det der er problemet må jeg justere i olien. Eller helt ændrer form for olie de får. :) Mange tak for hjælpen