Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 17-12-2014, 19:40

Gammel undervægtig hund.

Jeg har en gammel Kongepuddel på 11, som har kræft, dårligt hjerte og nyrer. Han har også vand i lungerne. Han får medicin for det hele, og dyrlægen har lovet mig at vi ikke holder ham i live, hvis hun vurderer at hans livskvalitet er blevet ringe, eller hvis han begynder at få ondt.
Han er noget undervægtig, og jeg ville blive glad hvis nogen kunne fortælle mig nogle tricks, til at få ham til at tage på.
Han spiser tørkost blandet op med lidt vådfoder.
Han gider kun at spise én gang om dagen.

Håber at høre fra jer.

Skriv et svar til indlægget18-12-2014, 22:59

Tak for svar. :o)

19-12-2014, 13:07

Kære Mie.
Det er godt du lader din dyrlæge følge og råde dig, hvor længe det er forsvarligt overfor din hund at lade den leve.
Men det er ikke altid nemt for dyrlægen og ejeren at vide om den har smerter.
Din hund er gammel og meget syg, ingen tvivl om det. Den kan ikke helbredes, kun hjælpes en tid med medicin, og diætkost.

Om dens livskvalitet er væsentlig forringet, er du selv bedst til at vide, og fortælle din dyrlæge. Det ses bl.a. ved om den ændrer adfærd, evt. sover mere, virker angst, gemmer sig, og som nu mister appetitten, og derfor er blevet undervægtig. Fordi kroppen grundet alderdom og sygdom mister sine indvendige funktioner

Jeg føler med dig. Det er svært at skulle sige farvel til en elsket hund. Jeg har selv prøvet det syv gange. Vi skal jo gøre det på et tidspunkt. Det er vores pligt son hundeejere, men som én sagde engang: "Det værste ved at få hund, er at man skal sige farvel til den en dag."