Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 22-11-2014, 19:07

Problemer med andre han-hunde

Hej alle sammen.

Jeg har en skøn gammeldags han-labrador på 1 år. Vi går hver dag i en skov hvor vi møder massere af hunde han kan lege med. Dette har vi gjort siden han var helt lille (ca. 12 uger) hvor vi gradvist har øget hvor mange hunde han kan lege med.
Problemer er at vi er begyndt at få problemer med andre han hunde som er begyndt at virke ret voldsom mod han (lægge ham ned, for ham til at pive osv) det er dog langt fra alle hunde men det sker 1-2 gange pr. gåtur at jeg oplever disse hunde.
Jeg kan forstå at de "opdrager" på ham? (fortalte en ældre dame mig)
Det skal siges at dette er vores første han hund. Vi har kun haft hun-labrador og har ALDRIG haft problemer med hundene i denne skov før.
Vi kan ikke forstå hvad der forgår og vi er begyndt at blive en smule bekymret. Han er aldrig blevet bidt men tankerne omkring det er begyndt at gå i gennem mig. Jeg er faktisk begyndt at blive en smule bange for hans vegne hvilket gør at jeg ikke nyder vores gåture mere.

Han lægger sig altid ned når der kommer en anden hund (uanset størrelse ja også for en chiwawa)
Han vil SÅ gerne lege med alle hunde hans bedste ven er en fransk buller og en granddanois. Er det fordi han er alt for energisk at de andre han hunde "skælder ham ud" eller hvordan fungerer det? Bliver hundene bange for hans størrelse? (han vejer 35kg og ret høj)

Jeg er et stort spørgsmåls tegn omkring dette og jeg søger virkelig jeres hjælp!!

Vil det hjælpe hvis jeg får ham kastreret? (denne løsning, vil vi helst uden, da vi gerne vil have han skal være far på et tidspunkt) det er klart at man som ejer ikke mener at der er noget galt med ens hund, men jeg er virkelig åben over for alle råd og vejledning.

Skriv et svar til indlægget23-11-2014, 09:55

Jeg synes ikke du har nogen grund til bekymring, både din unge hanhund, og de hanhunde han møder og leger med, har en hel naturlig adfærd overfor hinanden.
De forstår hinanden, taler deres eget hundesprog sammen, og din hund reagerer så fornuftigt ved at lægge sig, uanset de andre hunde er store eller små, og derved vise han ikke er farlig, også på afstand, når han møder ældre hunde, på sine gå-ture.
Din hund respekterer de andre hunde "stopper" legen. Derved undgår han også at blive bidt og komme i slagsmål med andre hanhunde.

Der er ingen grund til at kastrere ham.