Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 22-11-2014, 16:16

Handelsfejl?

Hej skønne mennesker!

Jeg står her med den dejligste hvalp som jeg købte da den var 8 uger, hun er nu 13 uger gammel.

Desværre er hun MEGET utæt, tisser hver eneste nat, hvor hun sover(altså på tæppet) - har haft kontakt med avler og hun siger de andre hvalpe kan holde sig om natten nu, jeg ved godt det er forskelligt fra hund til hund.

Men det er slet ikke normalt at hun tisser præcis der hvor hun ligger.
Hun tisser også indenfor hvis ikke vi er over hende konstant i dagtimerne, lige pludselig sætter hun sig bare som om at hun ikke kan holde på det.
Når vi er på tur er det ikke altid hun får sig sat ordentligt inden hun tisser.

Det er vendt med dyrlægen nogle gange, og det er nu kommet på tale, at den måske kan være ''skruet'' forkert sammen. dvs. at urinen, måske går fra nyrene og direkte ud, istedet for at gå ned i blæren, eller at hun simpelthen ikke kan holde på det når hun skal tisse.
i følge dette, skal der en masse scanninger til, operation osv. og det kan jeg simpelthen ikke se en ende på, og det kommer til at give mig et kæmpe minus i min økonomi hvis den skal opereres.

Derfor skriver jeg til jer for at vide hvad mine rettigheder mht. tilbagelevering, når dyrlægen mener det kan være noget indvendingt der gør hun tisser?

Der er lavet kontakt på hende, hvori der indgår en tilbagekøbsret, men den er vel ikke gældende hvis det er en handelsfejl?

Mvh
Rikke

Skriv et svar til indlægget22-11-2014, 19:19

Jeg ved ikke rigtig, hvad du mener med tilbagekøbsret i forhold til "handelsfejl" ?
Mener du noget med at tilbagekøbsprisen er lavere, end den pris du har givet ?

Synes du skal snakke med den, du har købt hunden af, om at tage hunden tilbage - måske vil sælger ha' en vurdering fra egen dyrlæge, om hunden fejler noget og har fejlet fra start af eller "bare" har svært ved at blive renlig.

Købeloven gælder også for hundekøb - der er 2 års reklamationsret og så vidt jeg husker er det sælger, der inden for de første 6 mdr. skal bevise at varen ikke var fejlbehæftet ved køb - du kan læse om hundekøb og købeloven på www.dkk.dk.
Men læs hvad der står i din kontrakt - den er gældende....

23-11-2014, 09:34

Jeg er helt enig med både Beaglepack og Tina.
Heller ingen af mine hvalpe holdt sig "tørre" om natten 13 uger gamle.
De var tilvænnet at besørge på en avis udenfor kassen også i alenehjemme-timerne.
Fra de var 8 uger. Først da de var ca. 5 mdr. gamle, kunne de holde sig, sov igennem, og kunne undvære avis-toilettet.
Du har i en anden debat, skrevet din hvalp nu sov fint i sit bur om natten, er det med lukket låge, så må du op og lufte den, straks den bliver urolig, eller giver lyd fra sig, også selvom det evt. allerede er gået "galt" i kassen. Eller du må lade lågen stå åben, og lægge en avis udenfor kassen.
Voksne hunde besørger som regel helst ikke i deres kasse, men 13-ugers hvalpe, er ligeglade, de tisser bare, hvor de går eller ligger, også på tæppet i kassen
.
Har du fået styr på hundenes loppeproblem, hvis hvalpen stadig har lopper, kan de give den "uro" så den ofte klør sig, og derfor får svært ved at holde sig.
I øvrigt kræver renlighedstræning mere eller mindre tålmodighed af ejeren. Hunde er jo forskellige, men i alle tilfælde kræver det ejerens fulde opmærksomhed, til at aflæse hvalpens signaler, og lufte den, når den "skal". Enten i snor ude samme sted hver gang, eller lukke den ud af samme dør, hvis den bare lukkes ud i haven. Også selvom det er gået galt.

Din "snak" med dyrlægen, der har sagt at den måske er "skruet forkert sammen", giver dig ikke "returret" af hvalpen, eller ret til erstatning ved at få noget af købsprisen tilbage.

Men hvis du og dyrlægen, efter den er undersøgt for blærebetændelse, stadig mener urenligheden skyldes den har en medfødt "skavank" synes jeg du skal lade den scanne, og derved få vished for, om der er noget galt. Det koster ca. 1.500.- og kan gøres uden hvalpen bliver lagt i narcose. Derved kan du få konstateret, om du ifgl. købeloven eller din kontrakt kan returnere hvalpen, eller få rabat i købsprisen, du kan bruge til videre behandling.
Fejler den ikke noget, så er renlighedstræning, og tålmodighed eneste "behandling" og derved din opgave. I den forbindelse er det også vigtigt at hvalpen fodres regelmæssigt mindst 3 x dgl. Samt udover regelmæssige små gå-ture, lukkes ud hver gang, den har sovet, spist eller leget.
På denne årstid har man jo ikke havedøren stående åben, så hundene kan ikke lege- og gå ude sammen med os i dagtimerne, hvilket ofte besværliggører og er forlænger renlighedstræningen.
Så der er mange grunde til det ikke er muligt at sætte alder på, hvornår hvalpen er helt renlig, både nat og dag.