Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 18-11-2014, 18:43

Jagthund - Han eller tæve?

Hej alle

Jeg skal have en hvalp snart, og skal derfor selvfølgelig have fundet ud af hvilket køn hunden skal have. Jeg har valgt en standard Cocker spaniel, med gode jagt egenskaber. jeg har tidligere haft en Cocker HAN, som jeg har været rigtig glad for. det skal så siges at den var kastreret, fordi jeg ville være fri for at den skulle afmærke territorie hele tiden(meget irriterende)

Problemet ligger i, at jeg har fået at vide af flere, at man ikke skal kastere på grund af: dårlig pels, bliver lettere tyk, osv. Skal man hellere vælge en tæve, som dog pludseligt kan komme i løbetid inden en jagt.

Hvad mener i?

håber i kan hjælpe ;-D

Skriv et svar til indlægget19-11-2014, 08:20

Jeg har aldrig haft jagthund, men har en steriliseret brugshunde tæve. Jeg har indtryk af at meget handler om hvor stærke hundens drifter er....hvis den har stærke jagtinstinkter tror jeg de overdøver behovet for at markere territoriet af......det skulle da lige være hvis der var en løbsk tæve med på jagt:);
Min tæve har ikke haft ngoen problemer med pelsen efter sterilisation, men det er vist forskelligt. Vægten er det jo mig der bestemmer da jeg giver hende det foder hun har brug for og ikke mere.
Hvis du er glad for hanhund tror jeg fint du kan vælge det og lade ham være intakt.....hvis det viser sig at kønsdriften overkører jagtdriften kan du jo kastrere ham......pelsen kan blive mere ulden, men hvis du ikke udstiller betyder det vel ikke alverden