Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 14-11-2014, 23:34

HJÆLP! Hvalp med influenza lignende tilstand.

Jeg er meget urolig for min Shih Tzu hvalp på 16 uger.

Det hele startede blot 3 dage efter jeg havde fået ham, altså da han var 12 uger.
Først på dagen var han meget træt (ikke bare normalt hvalpetræt). Han begyndte så at kaste op senere på aftenen, og et par gange om natten også. Jeg tog ham så til dyrelæge morgenen efter. Da han stadig var meget sløj, og ikke ville have noget at spise. Han fik kvalmestillende og penicilin og ekstra væske i drop. Jeg forsatte med at tage ham til dyrelæge dagligt i 14 dage, og på de ekstra kritiske dage, hvor han eksempelvis ikke ville drikke, var det 2 gange dagligt. Vi var ude i, at det muligvis kunne være en virus, måske herpesvirus. Hans afførring er fin, og drikker stadig, og spiser da også lidt.
Han begyndte at vise tegn på bedring, var vågen lidt mere, ville gerne ud og tisse osv. Han havde dog ikke meget energi, men viste små tegn på forbedring. Jeg tænkte derfor han var i bedring, og blev enig med dyrelægen om at stoppe penicillin, for ikke at overmedicinere den lille hvalp.
3 dage med fremskridt, og så..... Desværre er han blevet sløj igen, han har i 2 dage nu kastet op igen. Vi har derfor igen været til dyrelæge, hvor han har fået kvalmestillende, som hjælper og han får A38 i munden med en fodersprøjte, da han slet ikke vil spise. Han drikker dog lidt.

Er der nogle der har prøvet noget lignende? Elller har noget bud på hvad det kan være, eller hvor lang tid en evt. virus varer??
Er meget bekymret for ham, det har her til aften taget voldsomt til, han sover hele tiden, vågner kun for at kaste op, det er nu femte gang han kaster op i dag.....

Skriv et svar til indlægget15-11-2014, 11:38

Jeg kan godt forstå du er urolig for din lille hvalp.
Han har jo nu været syg i 4 uger, og det er lang tid for en hund, med de syntomer. Kvalme, opkast og manglende appetit. Han må være dehydreret, som i sig selv hurtigt kan blive livstruende.
Han blev syg 3 dage efter, du fik ham hjem 12 uger gammel. Havde han da lige fået sin første eller anden vaccination, hos opdrætter eller din dyrlæge ? Har din dyrlæge tænkt på om det kan være årsagen ? Du har vel underrettet din opdrætter om din syge hvalp.
Når jeg læser dit indlæg, om de mange dyrlægekonsultationer, tænker jeg at dyrlægen famler lidt i blinde i behandlingen, og stadig ikke har stillet en egentlig diagnose.
Kun givet nogle dages antibiotika og kvalmestillende . Alligevel skulle den tvangsfodres med A.38, og drikker kun lidt. Er hans afføring undersøgt for orm ?
Jeg synes han burde have foreslået hvalpen indlagt på et dyrehospital, hvor han holdes under observation og hvor de hele tiden kan væskebehandle ham, samt har bedre mulighed for at undersøge og behandle ham og stille den rigtige diagnose.

15-11-2014, 16:50

Du skriver din hvalp behandles mod kvalme, men er dyrlægen sikker på han kaster op på grund af kvalme ? Hunde kan kaste op og stoppe med at spise af andre grunde, hvis der er problemer i mavetarm systemet. Eks. hvis han har spist noget, der har sat sig fast. Det sker jo især for hvalpe. Har dyrlægen gennemfølt hans bug og mave ? røngtenfotograferet ham ?