Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 11-11-2014, 21:19

Førstegangs hundeejere

Hej.

Vi er familie på 4 (2 børn på 9 og 5 år) som skal have vores første hund om 14 dage. Vi har valgt en sød lille Cavalier.

Idet at vi er førstegangs hundeejere og vil gøre tingene helt rigtigt fra starten af så har vi læst en del bøger og jeg har også læst meget i det her forum og har lært meget.

Jeg har dog mange spørgsmål og jeg håber I kan hjælpe mig/os lidt frem.

Vi er ikke særlig glade for at bruge et bur. Måske er det bare ordet bur som er så negativt at vi ikke kan tænke os at bruge det men jeg har læst meget om at det er en god ting at have. Mit spørgsmål er derfor er det vigtigt at have et bur og/eller er det meget bedre?

Nu har vi en kat i forvejen og nu ved vi slet ikke hvad er bedst at gøre når vi starter med at øve alene hjemme.. Hvor meget plads skal hvalpen have? Vi har ikke muligheden at lukke ham inde i brygges da kattens toilet og mad er der inde og jeg tror ikke det er en god idé at lukke dem inde i samme rum mens vi ikke er hjemme. Hvis I bruger et bur.. lukker jer så hvalpen inde i buret mens i er ikke hjemme? Er det ikke lidt voldsomt?

Vi har tænkt os at han starter med at sove inde hos os i sin kurv og flytter så kurven stille og roligt frem i brygges.. hvad kælders stille og roligt? En til 2 uger på samme sted? Eller længere?

Til sidst har I gode råd med toilet træning? Jeg er klar over at han skal tit ud men jeg går også ud fra at han også kommer til med at lave uheld indenfor. Hvad gør man med det?

Skriv et svar til indlægget12-11-2014, 15:07

Vil lige tilføje til Beaglepack's indlæg (jeg ved ikke helt, om det også er dét, du spø'r til), at uheld indendøre skal ignoreres - det er godt at anskaffe rodalon til afvaskning, så hvalpen ikke lugter sig frem til, hvor den har tisset før.

Hvis I absolut ikke vil ha' hunden i soveværelset fremover, kunne I adskille med en børnelåge - synes ikke det er så smart at hunden skal sove i bryggers, hvor katten har sin mad og bakke, som den vel også bruger om natten...

12-11-2014, 17:50

Et bur eller transportkasse, er et rigtig godt valg. Både som sove- og hvilested i hjemmet, med åben låge, til transport i bilen, med på familiebesøg, til dyrlægeophold før og efter en operation, med lukket låge.
Bur/transportkasse bør passe i størrelsen og bruges til hunden fra hvalp til voksen. Den holder som regel i hele hundens liv.
Jeg har haft flere af disse, og hundene har elsket deres "huler", også på udstillinger, har det været deres trygge "hjem", da med lukket låge.
Mine 3 hvalpekuld, fik en transportkasse sat ind i deres "kravlegård" i huset og i haven, fra de var 3 uger gamle. Der kæmpede de tit om pladsen, og lå til sidst ovenpå hinanden og sov.

Alle blev hentet og kørt hjem til deres familier i hver sin tranportkasse.

Vi havde en ung kat, da vi fik vores første hvalp. Han ville gerne lege med Kisser, det ville hun ikke lege med ham. Hun "flygtede" tit op på borde og i sofaen, og i haven kunne hun også sagtens undgå leg med hvalpen, som hurtigt blev større end hende. Men de var aldrig alene sammen, Kisser blev også nu fodret på køkkenbordet, da hunden ellers havde spist hendes mad.
Hun var vant til at bo på badeværelset med bakke og kradsetræ, mad og vand om natten.
Om dagen var hun mest ude. Hunden havde et hjørne i køkkenet, sin hundeseng fra dag 1.
Også om natten.
På 3 uger var han tilvænnet at være alene hjemme i køkkenet. Da han 11-12 uger gammel, og selvfølgelig stadig ikke kunne holde sig i flere timer, lagde jeg en avis på gulvet både om natten og i alene-hjemmetimerne max 5 timer 3 x ugl. Men aldrig når vi var hjemme. Vi har aldrig haft renlighedsproblemer, og da han var 5 mdr. gammel, var avisen ubrugt og kunne fjernes.
Jeg var så heldig at have et deltidsjob, og en 12.årig søn, der kom hjem hver dag kl. 14.

Hvis I ikke vil have hunden i soveværelset, vil jeg anbefale at en af jer lægger jer ud til ham, hvor han skal sove, indtil han er helt tryg. Og det må bedst være i samme rum, hvor han skal opholde sig alene hjemme.
Flyt jer langsomt, eks. i løbet af natten, når der er gået nogle dage, eller mere tilbage til soveværelset.
Al indlæring kræver tid og tålmodighed. Hvalpen skal føle sig tryg, det er meget vigtigt.
Alle hunde skal og kan lære at være alene hjemme, som hvalp bedst i et rum, hvor der ikke er forbudte "fristelser", den kan ødelægge, eller kom til skade ved. Den skal være fodret og luftet, og forlades roligt på samme måde hver gang, man går hjemmefra. Eks. uden mange ord, smid lidt godbidder eller et tyndt tyggeben på gulvet, før gadedøren lukkes. Lad en radio være tændt, så lyde udefra minimeres. I den mørke tid, lod jeg også en lampe være tændt.

Jeg ville aldrig spærre hunden inde i et bur med lukket låge alene hjemme. Den kunne jo blive urolig og utryg, og kæmpe forgæves for at komme ud.

12-11-2014, 18:36

Tusind for alle svarene.. Det er meget som man skal tænke over

Flytter I så buret/værelset rundt om huset? ind I jeres soveværelse når I skal sove og så i stuen om dagen?

Vi bor ikke særlig stort. Der er knap nok plads til en hundeseng i vores værelse. Men vores piger har større værelser. Alle vil jo have at hunden sover hos sig så derfor troede jeg at det var den bedste løsning at han skulle være inde i bryggers hvor det også er varmt gulv .. Jeg regner med at han hyler og skal tit ud at tisse om natten så det er bedst at han er inde hos os de første par uger så han føler sig tryg og også så vores datters nattesøvn ikke afbrydes på grund af ham.

Stort tak for Rodalon tipset

Med hensyn til katten, så flytter vi madskålen op på bordet så hunden ikke kan kom til den.

12-11-2014, 18:40

Har I så kun buret/værelse, og ikke nogen hundeseng, eller har I begge dele?

12-11-2014, 21:10

Mine hunde havde hundesenge i stof, både i køkkenet og i stuen hvor de opholdt sig sammen med os.
I værelset hvor de 5 tæver i forskellige aldre sov sammen stod store hundesenge af træ, og en stor hundetransportkasse.
Når de blev "sendt" i seng, om aftenen sad de alle på deres pladser og ventede på deres godnat-godbid.
Lyset blev slukket, og døren lukket. Næste morgen havde de byttet pladser, eller lå sammen.
Kun hvis en af dem havde fået dårlig mave, kastet op eller skulle ud, gav den lyd fra sig.

Det kunne vi ikke overhøre, da vi sov for åbne døre.
Så lagde jeg mig sammen med den syge hund i et andet værelse resten af natten.
Ligesom jeg altid har sovet sammen med en hund efter operation, og indtil trådene blev taget.

I bilen har vi transporteret hundene i bure og transportkasser, både rundt i Danmark og udlandet.

Vores første hund fik vi i 1981. Dengang var det ikke så normalt at have bure og transportkasser til familiehunde. Så vi anskaffede os først et bur da vi 5 år senere fik hund nr. 2 en tæve på 1.½ år og begyndte at køre på hundeudstillinger med tæven. Begge hunde lå sammen i buret, i bilen og hele dagen, på pladsen.

12-11-2014, 21:19

Nu har vi kun Bella. Hun har et stort bur fast i bilen. En hundeseng i værelset, og stofkasser i køkken og vores fælles stue.
Vi har også 2 børnegitre mellem køkken og stuer, vi kun er i, når vi har gæster, og mellem forstue og disse stuer.
Hun er ligesom de andre vant til at i disse stuer og vores soveværelse, er "hundefrie".
Men dørene er ikke lukket imellem os og Bella. Så hun føler sig helt tryg.