Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 06-11-2014, 12:40

Bange hvalp

Hej, min kæreste og jeg fik en hvalp for 2 uger siden.
Og i starten var han meget livlig og glad og var ikke bange for at tage fat når man legede med ham med legetøj, men nu er han blevet bange når vi vil lege med ham, og det har stået på i 2 dage nu. Når vi vil lege med ham så begynder han at tisse, og det er ikke fordi han er glad for han logrer ikke med halen og har det ansigsudtryk som om han er bange. Og når vi leger med vores anden hund så løber han over i sin kurv og gemmer sig, og vi har ikke gjort ham noget, kun taget fat i hans nakke og sendt han i kassen når han gjorde noget han ikke må..

Hjælp os for vi ved virkelig ikke hvad vi skal gøre, og vi vil helst ikke af med ham.. :-/

Skriv et svar til indlægget06-11-2014, 15:44

Hej Majken.

Tillykke med hvalpen.

Det er forståeligt at han er blevet angst. Når i "opdrager" ham ved at tage fat i nakken på ham, og sætter/bærer ham i kassen, når han er "uartig".
Ved det får i enten en bange, underdanig, og trist hund. Eller han vokser op til at blive en aggressiv hund. Alt efter hvilket temperament, han er født med.

Aftal med hinanden, hvad han må og ikke må. Få forbud der altid overholdes, og indlæres uden brug af evt. "vold", råben, hiven i snoren.
Tager han noget "forbudt", det gør hvalpe jo, så sig "slip", og byt samtidig med noget, han gerne må tygge på, ruske og lege med.
Eks. en frotesok med knuder på. En WC-rulle med godbid i, Mælkekarton med godbid i, og legetøj.

Mine hvalpe havde altid en papkasse stående, hvor jeg hver dag lagde paplegetøj i, med og uden godbidder. Tit når de voksne hunde ikke gad lege, underholdt de sig selv med det.

I skal selvfølgelig også aktivere begge hunde, men uden at hvalpen stresses, tisser af angst og gemmer sig. Tænk også på han 10 uger gammel, skal luftes hver gang han har spist, sovet og leget.
Hundekassen må heller ikke bruges som "straf", det skal være hans trygge opholdssted, hvor han nu åbenbart søger hen, gemmer sig af frygt for jer.

06-11-2014, 16:54

At hvalpen løber i sin kurv og gemmer sig, når i leger med den anden hund, kan også være på grund af "signaler" den hund sender. Hunde "taler" jo deres eget sprog imellem sig, både med lyd og krop.

Hvordan reagerer hvalpen, når hundene leger sammen ? Løber hvalpen så også hen og gemmer sig.
Tisseriet kan i prøve at stoppe, ved at gå ud med ham før i aktiverer ham.

I har kun haft ham i 2 uger, alt er nyt for ham, han har meget at lære, og tilvænnes, held og lykke med begge hunde.

06-11-2014, 16:55

For mig lyder det som om I har leget vildt med hvalpen og jeres anden hund - dér kan det godt ha' gjort ondt på hvalpen, og derfor den trækker sig nu og ikke vil.

Men hvis hvalpen har været vild selv, og I har taget den i nakken, kan den jo ikke finde ud af, hvornår det er ok at være vild og hvornår ikke.

Vil I beholde hvalpen, må I genskabe tillid og aldrig, aldrig mere tage hårdt fat i den - tillid får I ved at lave gode rolige øvelser med hvalpen, og masser af ros - lær den at sitte og gi' godbid, når den gør det, lær den at komme når i kalder - igen godbid og ros, lær den ja og nej øvelse (google hvad det er) - og brug det Aase foreslår.

Der er mange gode bøger og sider på nettet om hvalpeopdragelse - at være fysisk og straffe hunden bruger man ikke mere...