Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 27-10-2014, 13:10

Piver konstant

Hej!
Vi har fået en dejlig hundehvalp, hun er nu 9 uger gammel, er blanding af fransk Mastiff/rottweiler,cane Corso
Hun piver desværre konstant hvis det ikke lige går som hun vil, eller hun ik ved hvad hun vil, når hun er i rum for sig, og kan finde på at hyle.
Ved godt hun ik forstår så meget endnu, men hvad kan man gøre for at få hende til at stoppe?

- vi har en hund mere på 2, han er desværre lidt for god ved hende, og lader hende bide ham i kinder osv. Det vil vi ikke have, og vil egentlig gerne have han selv kunne sige fra i stedet for vi hver gang skal blande os, især fordi han godt kan blive trygget når vi fjerner hende, fordi han tror det er ham der har gjort noget:-(

Nogen der har svar på hvad der kan gøres? Alle hvalpe er jo ikke ens, og de problemer havde vi ikke med vores hanhund som lille
På forhånd tak

Skriv et svar til indlægget27-10-2014, 14:04

I har kun haft hende max. 1 uge, så hun piver og hyler, når hun lades alene i et andet rum, fordi hun stadig ikke er tryg. Bedre vil det være, hvis i anskaffer et tilpas stort bur, hun kan tilvænnes at slappe af i, hvor i stadig er i nærheden. Hun skal aktiveres, men har også brug for søvn og hvile om dagen.

Hun vil selvfølgelig også meget hellere være sammen med jeres unge hanhund, og han skal helst selv klare at sige fra, hvis han synes, hun bliver for fræk og bidene ivrig i leg med ham.
Sådan har hun jo været vant til at lege med sine søskende, hvilket er helt normalt i en hvalpeflok.
Og nu er der jo ingen kære hundemor til at styre hende.

Han er jo den "voksne", selvom han kun er 2 år, så han må bestemt ikke føle han skal tåle alt, og forhåbentlig ikke en lille race, så hun bliver meget større end ham, når hun er udvokset.

Kun hvis de begge leger sammen for vildt og længe, bør i nødvendigvis stoppe legen.

29-10-2014, 12:03

Vi har købt et XL bur til hende med tremmer,hvor der er en masse tæpper osv. i.
men selvomvi sidder i samme rum og hun er derinde, piver hun, fordi hun er utilfreds med situationen :-);

Problemet med vores hanhund, er at hun faktisk slet ik siger fra, han går på sin vej, og så følger hun efter ham. Han gider ikke rigtig lege med hende.
Vores hvalp bliver noget større end han som fuldvoksen, da hanhunden er en bull terrier, så de er faktisk næsten på størrelse med hinanden nu, det skulle helst være nu her han siger fra, og ikke nå hun begynder at kunne lige ham ned.

29-10-2014, 18:38

Nu er hun stadig kun ca. 9 uger, og alt hos jer er nyt. Buret skal hun også vænnes til. Evt. lokkes ind i det med lidt legetøj, når hun har været aktiveret af jer 10-15 min. eller i har stoppet hundene`s leg. Buret kan ved rigtig brug blive et hygge-og sovested for hundehvalpen. Buret må aldrig blive brugt som straf. Hvis det er et metalbur, kan i lægge et tæppe over, men så hun stadig kan kigge ud. Så det virker som en hule. Og så skal hun ikke lukkes ud fordi hun piver, men kun når hun er rolig, Det er jer der skal bestemme hvornår hun lukkes ud.

Men det skal tilføjes, at det er bedst, hvis hun frivillig går ind og ud af buret, at det i starten står med åben låge. På en fast plads, hvor hun evt. også sover om natten. Når hun så er tryg ved det, kan i begynde at lukke lågen.

Al tilvænning og opdragelse af en hvalp kræver tålmodighed, gentagelser, få forbud, der altid overholdes, regelmæssig fodring, luftning, og aktivering efter behov.

Når du fortæller hun allerede er på størrelse med jeres 2-årig hanhund, bliver jeg noget bekymret, også fordi han er så ung, og allerede nu hvor hun kun er 9 uger vælger at "flygte" fra hende, i stedet for at "opdrage" hende på sit hundesprog.
I skulle nok have ventet med hund nr. 2 til han var mindst 3 år. Samt valgt en mindre raceblanding.

30-10-2014, 09:58

Tak for svar.

Gabi(vores hvalp) har i nat sovet i buret uden at pive, hun var til hvlapetræning i går og vi fik meget ros.

- Vi har de sidste par dage, forsøgt ikke at blande os for meget når de leger, og igår lagde han sig på hende fordi han synes hun blev for meget. og så stoppede hun også efterfølgende

Vi har valgt den blanding, netop fordi vi gerne vil have en større hund, samt en min far kan låne til jagt, da hans hund er kaput, grundet mus i benet :.(

- selvom Gabi næsten er på størrelse med charlie, vejer Charlie dog noget mere, og er ren muskler så han er altså stærkere end hun er.
Charlie vejer 17 kg hvor Gabi kun vejer omkring d 6-8kg

30-10-2014, 18:24

Det lyder godt, han er ved at sige fra på "hundsk". Så kan hun "lære det" kan hun.
Den voksne hund man har derhjemme, er den bedste til at opdrage hvalpen, så de også kan begå sig socialt blandt andre hunde.

Fint hun sover også om natten i buret. De fleste hunde elsker deres "hule", og vænner sig til også at opholde sig der indimellem med lukket låge.

En anden måde at adskille hunde på, som jeg har brugt flere steder i huset, er børnegitre, de fåes også i høj udgave, til store hunde. Hunde føler sig ikke lukket væk på samme måde bag gitter, som bag en lukket dør.

Med 5 tæver, i forskellige aldre, heraf 2 jævnaldrende legesyge unghunde, der ikke altid kunne enes, var det trygt at de var anbragt hver for sig, men fortsat kunne se hinanden, i alenehjemme-timerne. Den ene sammen med sin mor og den anden sammen med 2 ældre "tanter". Så var der ro i huset. Når vi havde gæster i de stuer, de aldrig var inde i, var de også lukket ude i forstuen og resten af huset, bag gitter, hvor de slappede af, men samtidig kunne se os og vore gæster.

Kun om natten, sov de alle sammen i kasser og transportbure bag en lukket dør, i det dertil indrettet hundeværelse.
Ad åre, mistede vi dem alle, de blev 14 - 16 år gamle. Nu har vi kun Bella, som sover i hundeseng i samme værelse, og også opholder sig trygt i forstuen eller køkkenet, bag børnegitter, når vi har gæster.