Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 23-10-2014, 11:05

Hvalpe valg

Hejsa jeg er ved at købe en ny jagthund (Ruhåret hønsehund).
Var så ude at se dem da de ca. var 5 og en halv uge, da jeg så kom ud til alle hvalpene var der 5 hvalpe som stormede hen til mig alle sammen snakkes med, og så var der 2 andre den ene så meget trist ud og så var der den sidste, og det var den jeg skulle kigge på, og den var meget sådan selvstændig hvis man kan sige det sådan ?,(tror den lige var vågende) den kom lige hen og sagde hej og så gik den, den gik så over og tissede op af en stol og den løftede benen som en hanhun gør når de bliver ældre!? det har jeg aldrig set så tidligt før. men vi fik den så ind i stuen og den blev lidt mere leje syg, og lidt mere snak salig, ved ikke om den var bleven lidt mere frisk :),
Men den var slet ikke på niveau med de andre hunde de pev nærmest for at blive snakket med..
Og hunden var ikke bange for noget som helst. der var en ældre tæve som satte den på plads pga den ville have mælk fra hende. Men den var virkelig ikke bange halen stod helt samme og så gik den lidt rundt og så prøvede prøvede den nogle flere gange.
Den ville meget gerne leje/bide den gammel tæve i ørene osv.
Men den ville godt snakke med hendes damen som gav dem mad og leget med dem hver dag,
eller den var hverfald mest hende den snakket med
Men det der bekymre mig lidt er at den var sådan total ivrig med at blive snakket med, som alle de andre hvalpe var.. Men er ellers helt solgt i den hund :);
Men ville lige høre hvad mener i om sådan en hvalp der er så selvstændig i sådan en alder, eller hvad i vil kalde det :)

Skriv et svar til indlægget23-10-2014, 11:08

Der skal stå
Men det der bekymre mig lidt er at den ikke var sådan total ivrig med at blive snakket med, som alle de andre hvalpe var.

Ser ikke ud som om jeg kan rette det i mit indlæg

23-10-2014, 11:27

En hvalp på 5.½ uge der løfter ben, når den tisser har jeg heller aldrig set. Men jeg har så heller ikke kigget på hvalpe hos flere opdrættere. Så vidt jeg husker var min egen hanhund ca. 5 mdr. før han løftede ben.
Du skriver du så en ældre tæve, så du ikke hvalpenes mor sammen med alle hvalpene ?
Jeg synes du skal besøge opdrætter igen, før du vælger hvalp, og så rådføre dig med denne for hvem af dem der skal være din hvalp.
Ved næste besøg kan det være den stille og den mest selvstændige hvalp der nysgerrig kommer stormende for at hilse på dig og blive nusset.
Det er altid klogt at besøge hvalpene og moren flere gange, før man vælger sin hvalp hos opdrætteren.

23-10-2014, 11:52

ja jeg skal besøge dem om ca halvanden uge, så også moren som var en rigtig fin hun men, den anden tæve var bedstemoren.
De tog moren væk pga ellers ville den bare have mælk hele tiden, det ret normalt man fjerner moren fra dem når man skal kigge på hunde for at få deres opmærksomhed :)

23-10-2014, 13:43

Det er godt du når at besøge hvalpene flere gange. At man fjerner moren, når man har hvalpebesøg, er nyt for mig.
Det har da heller ikke været et problem, de 3 gange jeg har haft hvalpe. Købere besøgte dem og moren fra de var 3 uger gamle, hvor de både blev fodret af moren og med hvalpekost.
Både mor og hvalpe var kun nysgerrige, og interesserede i de gæster, der kom for at kigge på dem.

23-10-2014, 14:41

Mit indlæg skal - som man måske kan tro - ikke forståes sådan, at de blev fodret og ammet imens der var besøg.
Min tæve gav også gerne hvalpekøberne lov til at se og røre hvalpene. De måtte bare ikke gå ind i hvalperummet, før hun og jeg var hos hvalpene. Hun havde heller ikke noget imod at de to ældre avlstæver gik ind til dem.
Måske fordi hun var under dem i rangorden, gav det ingen konflikter tæverne imellem.
Jeg var ellers blevet advaret om at der kunne opstå "ballade" .