Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 22-10-2014, 07:53

Hvalp er begyndt at tisse indenfor.

Hej

Vi har en cavalier-hvalp på næsten 5 måneder. Vi fik ham da han var 8 uger. I starten gik der ikke mere end 1 uge, og så var han renlig om natten. Dvs. han blev luftet kl. 22:30 inden vi gik i seng og kunne holde sig til 7 næste morgen.
Vi var meget i hærdige med alene hjemme træning, hvilket vi også synes har båret frugt, da han ingen problemer har med at være alene. Han leger med sit legetøj, aktivitetsbold og spiser gladeligt lidt mad hvis man lægger det til ham. Han har endnu ikke ødelagt noget andet end at han kan finde på at kaste lidt rundt med dørmåtten eller hans bur (som han sjovt nok helst vil ligge ovenpå og ikke inden i);
Han er afgrænset til kun at være i Gang + lille køkken. Om natten sover han også i gangen med lukket dør. Det skal dog siges at han indtil for 2 uger siden, sov inde ved siden af vores seng.

Indtil han var omkring 4 måneder lå der gerne en lille tissepøl når vi kom hjem fra arbejde. Helt tilfældige steder i køkkenet/gangen. Så begyndte han stille og roligt at have dage, hvor han var helt renlig, og jeg tror vi var oppe på 2 renlige dage ud af de 4 dage om ugen han er alene.
Så vi var jo glade for nu gik det den rigtige vej. Det skal siges vi bor på 3. sal, så det har været hårdt at rende op og ned så mange gange om dagen da han var lille.

Nu er han så begyndt at tisse om natten og hver dag når han er alene. Han begyndte da han sov inde ved siden af vores seng og det foregik ofte sådan at han vågende, gik lidt rundt, gik ud og drak lidt vand og tissede så lige ved siden af vandskålen.
Derfor rykkede vi ham ud i gangen og besluttede at stå tidligere op for at forsøge at fange det. Dvs. vi gik ned med ham kl. 6 i stedet for kl 7.
Det hjalp i 3 dage, hvor han ingen uheld havde, hverken nat eller dag. I søndags var han så alene 8 timer (det samme han plejer at være) om eftermiddagen/aftenen, hvor han igen havde tisset indenfor. Han var ellers blevet kørt godt træt inden vi gik.

Lige siden har han tisset hver nat og dag. Ofte midt om natten eller midt om dagen istedet for i slutningen som han plejede. Han er stadig glad for at være alene virker det som, så jeg tror ikke det er det. Når han kommer på weekend hos svigerforældrene og sover alene i deres bryggers, så er der ingen problemer. I morges var jeg oppe med ham 5:30 og der havde han tisset. Det var næsten tørt så han har tisset omkring 12-1 stykker i nat, hvor han blev luftet 22:30.

Det skal også siges at han tisset det samme sted hver gang - på et tæppe lige ved siden af hans madskål. Vi vasker jævnligt gulv i rodalon og sprøjter på efter hvert uheld og lader det sidde i 10-15 min. Vores gulve er dog lakkerede, så de er begyndt at tage skade fordi han nu tisser så meget det samme sted, hvilket er virkelig øv.

Vi er nu kommet derud, hvor vi simpelthen ikke ved hvad vi ellers skal prøve andet end at beklæde hele gulvet med plastik og lade ham tisse :-( HJÆLP!

Skriv et svar til indlægget22-10-2014, 09:50

I har været meget ihærdige med både alene-hjemme- og renlighedstræningen, og med et godt resultat synes jeg. Han er kun 5.mdr. og hvis han dgl. er alene hjemme i 8 timer, hvor han oven i købet både leger og spiser, kan i ikke forvente at han skal kunne "holde" sig.

At han ingen ulykker laver i al den tid, skal i være glade for. At han endnu ikke holder sig helt "tør" om natten er heller ikke ualmindeligt.

Selv synes jeg kun hunde især hvalpe, bør være alene hjemme i max. 5 timer. At de heller ikke har legetøj, men vænnes til at alene-hjemmetid er sovetid. Man kan lade en radio være tændt så de ikke forstyrres af lyde udefra, det kan nemlig være et problem især når man bo i lejlighed for lyde af smækken med døre på opgangen.

For at undgå jeres gulv ikke ødelægges af tisseriet, synes jeg i med god samvittighed, kan lægge en tyk avis på gulvet, som kan opsuge den tår han evt. afleverer, eller anskaffer jer et af de hundetoiletter, der nu er opfundet, nogle bruger især for hunde i lejligheder.

Jeg har aldrig luftet mine hunde om natten og brugt "avistoilet" også i alene-hjemmetimer.
Alligevel har de været 100% renlige, og kunnet undvære avisen, fra de var ca. 5 mdr. gamle efter tandskiftning.
Så fortvivl ikke. Jeres lille hvalp skal nok snart stoppe tisseriet, og da den tydelig foretrækker noget at tisse på, så giv den det, men kun når i ikke er tilstede om natten og om dagen.

22-10-2014, 12:14

Tak for dit gode svar Aase.
Det er helt sikkert taget til efterretning.

Det der undrer os er bare at han godt har kunnet. Men vi må vel bare slå tålmodigheden til og afvente, selvom det er vildt irriterende.

22-10-2014, 13:22

Tålmodighed er godt, bliv ikke irriteret eller stresset, og dæk endelig ikke hele gulvet til med plast. Det skal han hurtig få skrabet væk, og evt. tygget i.
Hvis i finder det nødvendigt, så dæk hele gulvet midlertidig med en rest vinyl, det fås tit billigt, og læg en avis et sted, der let kan smides ud.
Held og lykke med den lille fyr.